Garáž po úchylovi získá nový majitel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Garáž po úchylovi získá nový majitel!

Hryščenka soud poslal na 16 let do vězení.
Hryščenka soud poslal na 16 let do vězení. (Foto Aha! – Karel Kopáč, PČR)

Zdeněk Hryščenko (36) v ní věznil 10 dní Janu (tehdy 13) a Dana (tehdy 16) z Litoměřicka. Garáž na ústeckém Střekově teď bude mít nového majitele. Do výběrového řízení se přihlásil jediný člověk.

Garáž, kterou měl Hryščenko zařízenou jako garsonku, propadla státu. Rozhodl o tom ústecký krajský soud, který letos v dubnu poslal Hryščenka na 16 let do vězení a poté do zabezpečovací detence.

Jediný zájemce

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových garáž nejdříve nabízel, tak jak mu to ukládá zákon, úřadům a institucím. Nikdo o ni ale neměl zájem. Následně proto vypsal výběrové řízení a nabídl ji v něm veřejnosti. „Výběrové řízení skončilo ve středu. Přihlásil se jediný zájemce, který za garáž nabídl 59 500 korun,“ uvedl mluvčí úřadu Radek Ležatka. Dodal, že jde o Ústečana, který nemovitost po podepsání smluv a schválení ministerstvem financí také s největší pravděpodobností získá.

Získal ji levně

Řadová garáž, ve které Hryščenko věznil Janu a Dana (tehdy 13 a 16), je nyní už prázdná. Její zařízení si odvezla Hryščenkova matka. Cena, za kterou ji nový vlastník získá, je výhodná. Garáže na Střekově se obvykle nabízejí za 70 až 100 tisíc korun.

Chtěl prý kamarádku

Zdeněk Hryščenko, který trpí těžkou poruchou osobnosti a navíc je heterosexuální pedofil, unesl Janu a Dana loni 28. srpna. Podle svých slov chtěl jen kamarádku, šlo mu hlavně o Janu, která se mu prý líbila. Ve speciálně upravené, odhlučněné garáži ji pak nutil, aby se s ním dívala na dětské porno. V minulosti měl na svědomí i dva další únosy dětí.



Přečtěte si
zvonekdozahrady
1. 12. 2017 • 15:53

Drahoš prodává garáž ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.