Zemanův vzkaz z Ruska: Vláda? Bude za tři týdny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zemanův vzkaz z Ruska: Vláda? Bude za tři týdny!

Prezident Miloš Zeman pověřil Andreje Babiše vyjednáváním o sestavení vlády.
Prezident Miloš Zeman pověřil Andreje Babiše vyjednáváním o sestavení vlády. (ČTK)

Jelikož už končí ustavující schůze Sněmovny, měl by prezident Miloš Zeman (73) tak, jak slíbil, ve věcech udělat pořádek. Termíny nastínil včera při setkání s novináři v Rusku, kde dnes již dokončuje pětidenní návštěvu.

„Budu mít schůzku s Andrejem Babišem 28. listopadu, čili jak vidíte, jednám, poměrně rychle. Předpokládám, že mě Andrej Babiš seznámí, řekněme, s první verzí svého návrhu ministerského kabinetu,“ oznámil.

A kdy bude z Babiše – trestně stíhaného, což Zemanovi nevadí – premiér? „Zatím orientačně předpokládám, že bych Andreje Babiš jmenoval 6. prosince premiérem a kolem 15. prosince bych jmenoval jeho vládu, přičemž v intervalu mezi 6. a 15. prosincem bych se jako obvykle sešel s kandidáty na jednotlivé ministry,“ řekl Zeman, který se z Ruska vrací již dnes.

Shoda nad výbory

Krok k posunu učinily ve Sněmovně konečně parlamentní strany. Hnutí ANO je všechny sezvalo do Sněmovny k jednání o rozdělení parlamentních výborů. Podle dohody bude mít Babišovo hnutí šéfy sedmi výborů, takzvaný Demokratický blok čtyř. Po dvou získají Piráti, SPD a KSČM a jeden připadne ČSSD.

Všichni jsou prostitutky!

Ve středu si Zeman stěžoval kvůli článku na ruském armádním webu, který glorifikoval okupaci Československa v roce 1968, ruskému premiérovi Medveděvovi. Autora článku Zeman označil za „novinářského šílence s vylízaným mozkem“. Včera český prezident poukázal na to, že text byl ze serveru stažen a na jeho místě se objevila pochvalná informace o pražském jaru. Je to podle něj důkaz, že „novináři plně odpovídají charakteru prostitutek“.

Zeman v Rusku: Medveděvovi vyčetl lži, které napsali jeho lidé o okupaci 1968.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.