Policie varuje před podvodníky: Cizinci inkasují zálohy za... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie varuje před podvodníky: Cizinci inkasují zálohy za...

Policie varuje před podvodníky!
Policie varuje před podvodníky! (Foto ara)

Vypadalo to jako lákavá nabídka! Muž ze Štětí chtěl koupit zánovní kiu a cizinci zaplatil zálohu 80 tisíc. Slíbeného vozu se ale nedočkal. Z prodávajícího se totiž vyklubal podvodník. 

Policisté teď před fintou, kterou cizinec použil, varují. Za vším podle nich stojí organizovaná skupina cizinců. Vozy nabízejí na internetových bazarech, se zájemci pak komunikují anglicky nebo prostřednictvím překladače. Prodej auta zdůvodňují báchorkou, například o zemřelém bratrovi, jehož věcí se potřebují rychle zbavit.

Zájemci pak »prodejce« vysvětlí způsob převozu auta a pak požádá o zálohu na zaplacení této dopravy. Tím to ale nekončí. Další peníze pak podvodníci žádají na pojištění, chtějí dokonce i antiteroristický poplatek.

„Zájemci hrozí, že když nezaplatí, přepravní společnost auto uskladní, a on pak bude muset hradit i tuto službu,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová. Peníze podle ní putují obvykle do bank zemí třetího světa, kde je už nelze dohledat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.