V Jirkově postaví věž: To budou panorámata... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V Jirkově postaví věž: To budou panorámata...

Průřez věží.
Průřez věží. (Foto MÚ Jirkov)

Novou vyhlídkovou věž plánuje postavit během dvou let na Skalce u vísky Jindřišská jirkovská radnice. Panorama Krušných hor, Jedlovou i horizont s kopci Českého středohoří budou mít lidé, kteří na ni vystoupají, jako na dlani. 

Už nyní se mohou pokochat výhledem na panoramatickou fotografii z dronu. Na facebookových stránkách města ji lze libovolně otáčet. „Přestože jsme na začátku nechávali vše vyměřovat, chtěli jsme mít jistotu, jaký výhled se lidem naskytne a zda mu nebude něco překážet,“ řekl starosta Radek Štejnar.

Pohled z výšky na místo, kde bude rozhledna stát.

S myšlenkou přišli už před lety členové Okrašlovacího spolku Jindřišská. Městu se nápad zalíbil. „Je to nejen atraktivní turistický prvek, ale také další zajímavý cíl pro ty, kteří si chtějí vyjít na procházku,“ dodal starosta. Město bude na projekt žádat dotaci. Pokud by nevyšla, postaví rozhlednu kompletně ze svého rozpočtu. Náklady jsou odhadované na 2,5 milionu korun.

Průřez věží.

Rozměry nové věže

Věž bude 14 metrů vysoká, postaví se ze dřeva, kovu a kamene. Pod ní bude odpočinkové místo s přístřeškem a informačním panelem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.