Míša Kuchtová (14): Starý hostinec malovala osm hodin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Míša Kuchtová (14): Starý hostinec malovala osm hodin

Míša Kuchtová se svými obrazy. V ruce drží pastel, na kterém je hostinec U města Prahy.
Míša Kuchtová se svými obrazy. V ruce drží pastel, na kterém je hostinec U města Prahy. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Nebývalý ohlas vzbuzuje výstava dětských obrazů s námětem Strakonic v prostorách tamního hradu. Mezi nejzdařilejší díla patří retro dílo Míši Kuchtové (14). Někteří pochybují, že to vytvořila školačka.

„Obraz hostince jsem malovala suchým pastelem s přestávkami přes osm hodin. Předlohou mi byla stará fotografie. Bylo to těžké, protože jsem vše musela vystihnout jen v různých odstínech šedé a béžové, aby to vypadalo staře,“ popsala autorka. Sedmým rokem dochází do výtvarného ateliéru Domu dětí a mládeže ve Strakonicích a vše, co se naučila, jednou hodlá uplatnit při práci. Začátkem příštího roku ji čekají talentové zkoušky na pedagogickou školu.

Na výstavě je více děl, která vzbuzují obdiv. „Je plná obrazů, které si může člověk pověsit doma v obýváku a pohled na ně ho bude těšit. A to se o obrazech některých dospělých umělců říci nedá,“ řekla ředitelka Muzea středního Pootaví Ivana Říhová.

Výstava Vivat Strakonice!

Kdy? do 26. listopadu, 9.00 až 16.00
Kde? Strakonický hrad, Sál U kata
Za kolik? 20 Kč



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.