Zeman se chystá k Putinovi: Česká MEGADELEGACE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zeman se chystá k Putinovi: Česká MEGADELEGACE!

To bude výprava, jakoby upozorňoval Zeman.
To bude výprava, jakoby upozorňoval Zeman. (Foto ČTK)

Nejpočetnější podnikatelská delegace, kterou Svaz průmyslu a dopravy vypravoval za 25 let. Ta doprovodí prezidenta Miloše Zemana (73) příští týden do Ruské federace. 

Kvůli tomu, že se chce o kšefty s Rusy pokusit na 129 českých firem a suma sumárum kolem 150 jejich zástupců, dokonce nestačí dva vládní airbusy. Pronajmout se tak bude muset ještě jeden letoun.

Několika ruským válečným veteránům Zeman udělí státní vyznamenání - medaile Za hrdinství. V Moskvě ocení také ruskou bohemistku.

Poté navštíví Soči, kde se sejde s ruským prezidentem Vladimirem Putinem (65), pak zamíří do Moskvy, kde poobědvá s otcem »perestrojky« Michailem Gorbačovem (86), a na závěr cesty navštíví Jekatěrinburg, kde uctí památku československých legionářů.
Oslavy 17. listopadu v Česku letos Zeman vynechá. „Pan prezident věnuje této události tichou vzpomínku,“ řekl jeho mluvčí Jiří Ovčáček pro idnes.cz. „Nebude se zapojovat do nějaké kampaně, nebude zneužívat tohoto významného výročí k politickým přednesům,“ doplnil.

Přečtěte si
-bello-
15. 11. 2017 • 22:39

Jak Zemana nemusím a nechci, v tomhle kope za Česko Je třeba se starat o budoucnost jinak, než čekat na drobky od Merkelový a toho chudáka francouzského žebráka Macrona .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.