Krátkodobé půjčky jsou řešením. Zbrklé rozhodnutí vás ale může dostat do dluhové pasti. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Krátkodobé půjčky jsou řešením. Zbrklé rozhodnutí vás ale může dostat do dluhové pasti.

 (dotFOX s.r.o.)

Krátkodobá půjčka láká nejednoho k překlenutí nenadálého výpadku příjmů. Představa, že si půjčíte jen na chvíli a hned to vrátíte, může být ale u krátkodobého úvěru mylná. I splatnost pouhých 14 dní vás může dostat do velkých dluhů. 

Krátkodobá půjčka je úvěrem jako každým jiným. Chybí-li peníze na nájem či opravu automobilu, skvěle vám poslouží, jakmile ale chybí peníze na měsíční splátku krátkodobé půjčky, začíná být zle. Opět se tak potvrzuje pravidlo, že je dobrým sluhou, ale zlým pánem.

Velmi krátká doba splatnosti vám půjčku zdraží

Největší pozornost je nutné věnovat krátké době splatnosti, ta totiž i na první pohled z výhodného úvěru s nízkou úrokovou sazbou, dělá pekelně drahou půjčku. Proč? Protože splatnost krátkodobého úvěru je v řádech dnů až týdnů a i úroková sazba a RPSN tak odpovídají této krátké době splatnosti, což znamená, že půjčenou sumu velmi přeplatíte.

Rozdíly v mikroúvěrech jsou značné, proto nepodceňujte výběr a porovnejte si aktuální nabídku. Využít můžete online porovnávače, které vám s konečným rozhodnutím pomohou. Zkuste srovnat rychlé půjčky na Půjčka.co, kde snadno získáte dokonalý přehled úvěrů od ověřených společností.

Krátkodobou půjčku získáte i bez byrokratického maratonu

Výhodou krátkodobých úvěrů je, že je můžete sjednat online, bez doložení příjmů, bez ručitele, bez zástavy nemovitosti i bez nutnosti procházení registru dlužníků. Celé vyřizování je tak mnohem administrativně méně náročné.

Benevolentnější podmínky ale s sebou nesou nevýhodu v podobě nižší půjčené sumy. Rozhodně tak nečekejte, že vám poskytovatel půjčí statisíce. Proto pokud chcete krátkodobou půjčku zvolit, pak jedině k financování nečekaných výdajů v řádech tisíců. Maximální půjčená suma obvykle nepřesahuje 20 000 Kč.

Půjčka zdarma není utopií. Rozhodně ale není pro každého

Víte-li, že příští měsíc už peníze mít budete, pak může být mikroúvěr opravdu vhodným řešením. Navíc někteří poskytovatelé nabízí i řadu benefitů, které půjčku výrazně zlevní a zatraktivní. Tím největším lákadlem je první půjčka zdarma.

Nebankovní společnosti touto nabídkou vábí nové klienty na úvěr s úrokem 0 % a bez poplatku. Nevěříte? Opravdu je tomu tak. Noví klienti mají první půjčku zcela zdarma. Ta je ale ještě více omezená než klasické krátkodobé půjčky. Zdarma vám finanční instituce půjčí jen pár tisíc korun a na pár dní. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.