Meteorologové předpovídají: Mikuláš bez mrazu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Meteorologové předpovídají: Mikuláš bez mrazu!

Sněžit bude jen na horách.
Sněžit bude jen na horách. (Foto ara)

Svatý Martin přinesl včera do hor sníh. Podle meteorologů se bude postupně ochlazovat i nadále. Na Mikuláše ale přesto mrznout nebude.

Období do druhé adventní neděle by mělo být podle meteorologů teplotně mírně nadprůměrné. Mrznout přes den v nižších polohách nebude. V noci ale teploty pod nulu spadnou a už ode dneška platí varování před náledím. Počasí bude jako na houpačce. „Očekáváme častější střídání cyklonálního a anticyklonálního charakteru počasí, a tedy vlhčích a sušších období,“ předpovídají meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. Sněžit bude hlavně na horách, v nížinách se musíme připravit na déšť se sněhem.

Jak bude?

Dnes: oblačno, občasný déšť, na horách sněžení, den 3 až 7 °C, na horách –1 °C.
Zítra: zataženo, déšť se sněhem, noc –1 až 3 °C, ojediněle náledí, den 2 až 6 °C. Úterý: polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové, noc –2 až 2 °C, ojediněle náledí, den 3 až 7 °C.
Středa: polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové, noc –4 až 2 °C, den 4 až 8 °C.
Čtvrtek: polojasno, noc –4 až 0 °C, den 4 až 8 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.