Nehraje to! Prezident Macron dívenku překvapil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nehraje to! Prezident Macron dívenku překvapil

Prezident Macron s manželkou Brigitte.
Prezident Macron s manželkou Brigitte. (Reuters)

Francouzský prezident Emmanuel Macron odpověděl třináctileté britské dívce, která mu napsala báseň, v níž opěvovala pařížskou Eiffelovu věž. A odpověděl rovněž básní, kterou jí poslal k jejím narozeninám. Informovalo o tom dnes francouzské velvyslanectví v Londýně, které přes twitter zároveň dívce popřálo.

Dívka adresovala dopis do Elysejského paláce po dubnové návštěvě francouzské metropole, v níž ji jedna z nejnavštěvovanějších památek světa uchvátila.

Ambasáda reprodukovala Macronovu báseň jak ve francouzštině, tak v angličtině. Prezident zastoupil "starou dámu", jak se Eiffelově věži také přezdívá, a mimo jiné napsal: "Jak mi lichotíš! Tak málo básníků v současnosti pěje chválu na mou pařížskou duši".

Macron často zdůrazňuje svou lásku k literatuře a umění. Vyjadřovacími schopnostmi, ať již z řečnického pultu či chopením se pera, se ostatně snažila předvádět většina francouzských prezidentů, z nichž někteří se pustili i do psaní románů, jako například Valéry Giscard D'Estaing.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.