Náhradní matka Jessica Allen (31): O vlastní dítě musela válčit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Náhradní matka Jessica Allen (31): O vlastní dítě musela válčit!

Jessica s 10měsíčním synem Malachim, kterého po porodu neviděla dlouhých 10 měsíců.
Jessica s 10měsíčním synem Malachim, kterého po porodu neviděla dlouhých 10 měsíců. (Foto Facebook)

S těžko uvěřitelným příběhem se svěřila Američanka Jessica Allen (31) z Kalifornie. Svolila stát se náhradní matkou čínskému páru, ale místo jednoho dítěte porodila dvě – druhé přitom bylo její vlastní! Otěhotněla přirozeně krátce po umělém oplodnění. Jenže společnost, která asistovanou reprodukci dohodla, jí pak pokrevního syna nechtěla dát!

Ano, i těhotná žena může v extrémně vzácných případech otěhotnět (viz. box). A přesně to se stalo i Jessice, která za odměnu 30 000 USD (658 tisíc Kč) »pronajala« svou dělohu páru z Číny. V šestém týdnu těhotenství však ultrazvuk odhalil, že nečeká jednoho, ale rovnou dva potomky. „Lékaři mi řekli, že z oplodněného vajíčka, které do mě vpravili, dle všeho vznikla jednovaječná dvojčata,“ vzpomíná.

Chcete ho? Plaťte!

Pan Liu s manželkou po dohodě s firmou Omega, která vše zařizovala, navýšil odměnu za druhé děcko o 5 tisíc dolarů (celkem tedy 768 tisíc Kč) a »jelo« se dál.

Jessica porodila císařským řezem v 38. týdnu, chlapečky ale neviděla. „Paní Liu si je hned odvezla. Po měsíci mi poslala jejich fotku a já byla v šoku. Každé bylo jiné! Mike byl Asiat, Max napůl běloch a černoch,“ vypráví Jessica. Hned věděla, kolik uhodilo, je totiž vdaná za Afroameričana!

Testy DNA ukázaly, že Mike je biologickým potomkem Liuových, zatímco Max vzešel ze splynutí manželů Allenových! Jenže když Američané chtěli své dítě zpět, narazili. „Omega požadovala navrácení 22 tisíc dolarů, ale my už jsme většinu peněz utratili. Řekli nám, ať si zažádáme o Maxovu adopci, za což ale chtěli 7 tisíc dolarů,“ líčí. Nakonec si ale najali právníka, díky němuž Maxe, dnes už 10měsíčního, vyválčili pro sebe. A bezplatně!

Těhotná může otěhotnět

Situaci, kdy je oplodněno druhé vajíčko, přestože v děloze už je přítomen jeden plod, se říká superfetace a u lidí je na rozdíl třeba od hlodavců extrémně vzácná. Dochází k ní zpravidla do dvou týdnů po oplodnění, když žena nečekaně ovuluje (což je neobvyklé, protože během těhotenství tělo další ovulaci hormonálně potlačuje). Nejčastěji nastává právě při umělém oplodnění.

Jessica s 10měsíčním synem Malachim, kterého po porodu neviděla dlouhých 10 měsíců.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.