Dvojnásobná bratrovražda v Počátkách: Pavel (26) ubodal své sourozence-dvojčata (+17)... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dvojnásobná bratrovražda v Počátkách: Pavel (26) ubodal své sourozence-dvojčata (+17)...

Bratrovrah Pavel T. je přiváděn k pelhřimovskému soudu.
Bratrovrah Pavel T. je přiváděn k pelhřimovskému soudu. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Byli čtyři bratři. Dva-dvojčata (+17) jsou mrtví, nejstarší (27) skončil pobodaný a poslední je vrahem! V Počátkách na Pelhřimovsku vzal Pavel (26) kuchyňský nůž a začalo krvavé běsnění. 

Včera odpoledne poslal útočníka soudce Jiří Zach do vazby. Drama se odehrálo již v sobotu večer. Krátce před jedenadvacátou hodinou se připotácel pořezaný zakrvácený mladík na místní hasičárnu. Měl za sebou 200metrový běh o život... „Odtud si přivolal pomoc,“ popsal Aha! jeden ze sousedů. To už v malém domě na okraji městečka jeho starší bratr brutálně bodal do mladších sourozenců. „Vraždil kuchyňským nožem,“ potvrdil šéf krajských kriminalistů Pavel Kubiš.

Co se v nyní zapečetěném domě, kde sourozenci žili jen s matkou, stalo? Policie k motivu zatím mlčí. Na dveřích a klice jsou patrny doposud stopy krve, které tam zanechal prchající mladý muž. Oknem je vidět zpřeházený nábytek, což naznačuje, že v místnosti probíhal zápas o život. „Pachatel byl zadržen policejní hlídkou přímo před domem,“ dodal pouze Kubiš.

Na klice dveří jsou stopy krve zraněného bratra, kterému se z domu podařilo uprchnout.

Problém s drogami?

Sousedé tvrdí, že měl mít údajně v minulosti potíže s drogami. „Obviněný muž byl už dvakrát soudně trestán, jednou dokonce jako mladistvý,“ konstatovala jen mluvčí policie Dana Čírtková. S vyšetřovateli po činu podle ní spolupracoval, přiznal se a vše popsal. Proč vraždil, se ale neví. Podle vyšetřovatelů mohlo jít o zločin po předchozím uvážení. Nyní také zjišťují, zda nebyl pod vlivem drog a znalci mají zároveň zkoumat jeho psychický stav. Za bratrovraždu mu hrozí až výjimečný trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.