Pokousal Stanislava (38) a jeho Frenkiho: Teď Drago napadl chlapce (16) s psíkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pokousal Stanislava (38) a jeho Frenkiho: Teď Drago napadl chlapce (16) s psíkem!

Ještě dva měsíce po útoku nejsou šrámy na Stanislavově noze zcela zhojené.
Ještě dva měsíce po útoku nejsou šrámy na Stanislavově noze zcela zhojené. (Foto Aha!: Tonda Tran)

Agresivní stafordšírský teriér Drago z Dolního Slivna na Mladoboleslavsku má další »zářez«. Tentokrát zaútočil na pejska, kterého venčil chlapec (16). Drago, který prohryzl díru do nohy Stanislava S. a potrhal jeho čtyřnohého kamaráda, křížence Frenkiho (Aha! informovalo), je prostě těžko uhlídatelný rváč.

Nyní utekl ze dvora svých majitelů, zřejmě špatně zabezpečeného, a neomylně napadl hned prvního psíka, který šel kolem. Bez šrámu a šoku nezůstal ani chlapec, který ho vedl. „Hoch utrpěl poranění obličeje a ruky. Jeho zdravotní stav ale nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení. Byl ošetřen na místě,“ řekla Aha mluvčí záchranky Petra Effenbergerová. Šrámy si odnesl i malý hafan. „Bohužel utekl. Na lidi neútočí, ale jelikož nemá rád psy, jde po nich. Oba incidenty mě mrzí,“ řekla Aha! Dáša K., matka Dragova majitele. Proč mají starší lidé v péči psa, kterého by zvládal leda zkušený kynolog? „Dostal se k nám jako štěně. Chtěli ho utratit a syn ho zachránil. Je ale zaměstnaný a nemůže se mu denně věnovat,“ vysvětlila žena. Tvrdí, že již mají Draga pod kontrolou. „Už neuteče. Má již postavený i kotec, aby nemohl přes vrátka, když jdeme pryč. Navolno ho běhat nenecháme. Má elektronický obojek na vysílačku, vodíme ho na vodítku a dostává košík,“ ujišťuje Dáša K.

Pokousanému nezavolali sanitku
Stanislava a jeho Frenkiho napadl rozzuřený staford na konci srpna. Otce svého majitele, který ho venčil navolno, neposlechl. Zvládla ho až jeho manželka, která přispěchala s lopatou a zvíře několik vteřin tloukla. Když ho zpacifikovala, s manželem odešli, aniž by Stanislavovi zavolali záchranku či mu poskytli první pomoc. Naštěstí měl u sebe mobil a dokázal zavolat rodičům, že krvácí. Aby mu z nohy necrčela krev, musel si v ráně držet pěst. Když chtěl po majitelích zuřivce jeho očkovací průkaz, ti mu odepsali: „...chci důkaz, že Drago kousl člověka. Na to upozorňuji předem.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.