Student medicíny Marek Čáp (26) zabil své nejbližší: 26krát bodl mámu, bráchu podřízl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Student medicíny Marek Čáp (26) zabil své nejbližší: 26krát bodl mámu, bráchu podřízl!

Hrozilo mu doživotí, od něj mu pomohly přímluvy folklorních souborů a Symfonického orchestru Masarykovy univerzity, kde působil.
Hrozilo mu doživotí, od něj mu pomohly přímluvy folklorních souborů a Symfonického orchestru Masarykovy univerzity, kde působil. (Foto Aha!: Pavel Ryšlink)

Student medicíny, primáš folklorního souboru a také chladnokrevný vrah, který loni na podzim ubodal svou mámu (†53) a podřízl invalidního bratra (†28). Marku Čápovi (26) z Jihlavy včera vrchní soud zmírnil trest, z kriminálu by měl vyjít po 18 letech. O dva roky dříve.

Odvolací vrchní soud zohlednil řadu polehčujících okolností. Především to, že Čáp nebyl dosud trestán, že se k činu sám přiznal a že hlavní roli hrály rodinné rozpory a strach z pedantské matky. „Měl jsem ji rád, ale hrozně jsem se jí bál. Už se to nedalo vydržet. Pak ve mně začala hlodat myšlenka, že nejlepší by bylo, kdyby byla mrtvá. Přišlo mi to jako nejlepší řešení,“ vypověděl. Loni 12. října přijel z Brna, kde studoval lékařskou fakultu, domů do Jihlavy. V garáži se převlékl, vzal rukavice a nůž. V domě pak matce zasadil 26 ran, přičemž zasáhl všechny důležité orgány. Invalidního bratra pak podřízl v posteli.

Co řekl o mámě?
„Doma byly denně výčitky a řev. Kontrolovala i jak a čím umývám nádobí. Zakázala mi konzervatoř a přihlásila na medicínu. Všichni si myslí, že jsem veselej a že mám lidi rád. Jenže opak je asi pravdou. Cizí lidé mne měli rádi více než nejbližší.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.