Odporný útok na seniorku: Opilec Marii (75) srazil na zem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Odporný útok na seniorku: Opilec Marii (75) srazil na zem!

Marie má po útoku opilce na těle tři modřiny a ty hodně bolí.
Marie má po útoku opilce na těle tři modřiny a ty hodně bolí. (Zbyněk Schnapka)

Modřiny na těle a pořádný šok si odnesla z venčení pejska Marie P. (75) z Plzně. Špatně se pohybuje a chodí o holích. Na chodníku do ní strčil opilec tak, že upadla na zem. Štěstí je, že si nic nezlomila.

Marie P. byla s Ejmy (5) mezi paneláky na sídlišti Bory. Má bolavé kyčle, a tak chodí za pomoci francouzských berlí. Na kus řeči se zastavila se dvěma známými. Zčistajasna na ni ale zaútočil agresivní opilec. „Zezadu do mě strčil a já padala. Snažila jsem se zachytit kamarádek, co stály vedle mě. Ale nepomohlo to,“ popisuje útok Marie P.

Nadávky

Agresor z místa činu odcházel a seniorce přitom sprostě nadával. „Já bezmocně ležela na zemi a nemohla jsem vstát. Kamarádky mě chtěly postavit na nohy, ale nepovedlo se jim to. Až přiběhl jeden pán, zezadu mě popadl a zvedl,“ vzpomíná na otřesnou událost. Příbuzní ji pak odvezli do nemocnice. „Byla jsem na rentgenu, mám modřiny na noze, lokti a rameni a strašně mě bolí celé tělo, jak jsem pomlácená,“ dodává Marie P.

Je případů víc?

„Útočník je podezření z výtržnictví. Zde víme o jednom případu. Jestliže jich bylo více, budeme rádi, když se nám napadení senioři ozvou,“ řekla policistka Hana Kroftová s odkazem na tvrzení místních, že podobných útoků na seniory bylo již několik. Agresorem má být muž, který bydlí na stejném sídlišti jako napadená.

Anna Šmolíková (63):

Po pádu jsem si rozbila pusu

O bezohlednosti k seniorům promluvila i Anna Šmolíková (63), která také chodí o francouzských holích. „Je to hrozné, co se Marii stalo. Ale ničemu se nedivím. V trolejbusu sedělo šest školáků. Viděli, že nemůžu na nohy a stejně mě nepustili sednout. Až když řidič zabrzdil, já spadla na zem a rozbila si pusu, teprve všichni vyskočili.“

Opilec strčil do seniorky, ta upadla a zranila se.




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.