Link&Go připomíná sci-fi: Tohle auto jezdí bez řidiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Link&Go připomíná sci-fi: Tohle auto jezdí bez řidiče!

Vůz Link&Go
Vůz Link&Go (Foto ara)

Auto bez řidiče? To už není sci-fi, ale realita! V úterý si takový vůz vyzkoušeli v úterý v Plzni, včera v Praze. Auto díky speciální technologii řídí a parkuje úplně samo. 

Hned ve dvou městech měli lidé možnost vyzkoušet si auto budoucnosti. Kapacita byla omezena, proto se zájemci museli nejprve nahlásit skrze formulář.

V Plzni i Praze obdivovalo více než 200 lidí futuristický design vozidla. Dovnitř si mohli sednout čtyři zvědavci s tím, že jeden se usadil na místo řidiče. Přední sedačky je možné otočit o 180 stupňů, aby se cestující vepředu přímo viděli s těmi, co sedí vzadu. „Veřejnosti jsme chtěli přiblížit, jaké to je takový vůz používat,“ řekl ČTK ředitel obchodu a marketingu MBtech Martin Jiroušek.

Vůz Link&Go

Pokud byste si Link&Go rádi koupili, máte zatím bohužel smůlu. Auto totiž do sériové výroby zatím nepůjde. Vývojáři se na něm prý chtěli jen zdokonalit v technologii samořiditelných vozidel a elektrického pohonu.

Kdo ho vyrobil?

Auto budoucnosti zkonstruoval francouzský koncern AKKA Technologies společně s českou inženýringovou firmou MBtech. Tyto dvě firmy vzájemně spolupracují na elektrických pohonech a autonomním řízení. Vůz Link&Go se řadí k inteligentním elektromobilům a šetří městskou a příměstskou dopravu. Dokáže samo řídit, parkovat i reagovat na okolní dění. Přední sedačky lze navíc otočit do protisměru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.