Co zajímá poslance, když se vypnou kamery? Šmírování, paření a mejdlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co zajímá poslance, když se vypnou kamery? Šmírování, paření a mejdlo!

Šmírování krásek
Šmírování krásek (Foto Aha! – J. Poláček, A. Malachovský, T. Tran)

„Jak by tady bylo krásně, kdybych tady nebyl já.“ Známou hlášku ze Slavností sněženek si v pondělí pozdě večer mohli opakovat poslanci. Už měli mít volno, ale lithium jim zajistilo směnu navíc. A to rovnou devítihodinovou. Naposledy proto ve Sněmovně zabíjeli čas tak, jak každý uměl.

Než se poslanci dobrali k výzvě vládě, aby zrušila platnost memoranda o těžbě lithia na Cínovci, předváděli se za řečnickým pultem. Čtyři dny před volbami nešlo ani tak o vzácnou surovinu, ale o agitaci pro svoji stranu. Zákonodárci se vzájemně napadali, vyčítali si živé mrtvé a padaly i urážky. Až do chvíle, kdy jim po osmé hodině prozradili, že skončil přímý přenos. Nebylo před kým se předvádět a tak i jednání Sněmovny rychle spělo ke konci. Naštěstí. Mnozí už nevěděli, jak by se zabavili.

Selfíčko se »škůdci«

Labutí píseň Martina Komárka (56,ANO), který už nekandiduje, s poslanci, které ve své drsné knize nazval škůdci. Čtyři roky strávil v tomto »sanitárním domě přetvářky, zloby a nesplněných přání« a tak si na památku musel udělat selfíčko.

Zájem o pozadí

Věčný provokatér Jaroslav Foldyna (57, ČSSD) vyrušoval. Palec nahoru jakoby patřil sympatické skrutátorce, která se neustále točila kolem jeho lavice. Fotoaparát má přitom natočený tak, jako by chtěl zachytit »pozadí« mimořádného jednání.

Sejmi kuličky

Je to akt ignorantství nebo čirého zoufalství? Poslanci paří na svých telefonech a laptopech intelektuálně různě náročné hry, ale sestřelování kuliček? Možná si ale znuděný poslanec představoval: modré ODS, rudé komunistů...

S hlavou v oblacích

Když kolegové žvaní a žvaní, je čas na malé vzrušení. Třeba s ruskou stíhačkou Suchoj SU-35, která tančí v oblacích balet jako by to nastudoval Balšoj těatr. To vše pod dohledem pravé rudé pěticípé hvězdy.

Těžce skrývané zívání

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (40, ANO) je tvrdá žena. Miluje motorky, tetování a prezidenta Miloše Zemana. Ale i její odolnost má své meze, když poslanci mlátí prázdnou slámu. To víčka těžknou a zívání není možné zastavit...

Sen o chlastačce

Podívej, takový to měl být krásný večer! Zatímco tady plkáme o něčem, co stejně nebude mít valný význam, prošviháváme pozvání šéfa poslanců ANO na bujarou rozlučku. Tak vínko bude muset téct proudem holt někdy jindy.

Šmírování krásek

Asi nejoblíbenější činnost při nekonečné poslední schůzi – šmírování na internetu. Někdo se pokochá projíždí informační servery, někdo lustruje Facebook. Ať tak či tak, vždycky to skončí u vnadných odhalených žen...

Výzva vládě? Na nic!

Sněmovna vyzvala vládu Bohuslava Sobotky, aby anulovala memorandum o těžbě lithia. Tu za vládu podepsal ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček. Takové usnesení ale podle ústavního právníka Jana Kysely není pro kabinet nijak závazné. Jde prý jen o politický akt a rezoluci. „Rozhodně to neznamená, že by vláda na ni musela bez odkladu nějak reagovat,“ řekl Aha! Kysela. Tato vláda navíc musí podat demisi, jakmile se sejde ustavující schůze nové Sněmovny, což bude nejpozději 30 dní po volbách.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.