V 6 letech jako zkušený kapitán: Malý Adam pilotem Airbusu A380! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V 6 letech jako zkušený kapitán: Malý Adam pilotem Airbusu A380!

S kapitánem Yakhlefem jde na šichtu.
S kapitánem Yakhlefem jde na šichtu. (Foto Profimedia.cz)

Malý Adam Mohammed Amer (6) tak ohromil zkušené kapitány svou znalostí o kokpitu obřího letounu Airbus A380, že se za odměnu mohl na jeden den stát pilotem ve výcvikové akademii!

Pilot dubajské společnosti Etihad Airways Sámir Jachlíf se musel sklonit před jeho neuvěřitelnými znalostmi – vždyť malý Adam, hoch egyptsko-marockého původu, toho věděl stejně jako on. A za odměnu ho na jeden den pozval do výcvikové akademie, kde se mohl klučina stát pilotem svého nejoblíbenějšího letounu Airbus A380. Samozřejmě na simulátoru, ne ve skutečném letadle.

Letecká uniforma Adamovi padla jako ulitá.

„Jsme připraveni na odlet, jdeme na to, baby!“ hlásil malý pilot, oblečený do pro něj speciálně ušité uniformy, do palubního mikrofonu.

Po čtyřhodinovém zážitku byl klučina jako u vytržení. „Je to nejkrásnější den mého života. Mohl jsem otestovat, jaké to je, když vypadnou motory, udělal jsem si celkový test připravenosti letounu před letem a také jsem například zrušil poplachové hlášení,“ uvedl Adam.

Knipl ze smetáku

Jeho příběh neunikl pozornosti a na sociáních sítích už ho vidělo přes 6 milionů uživatelů. Jeho rodiče nemají ani zdání, co způsobilo Adamovu lásku k létání. „Doma si zásadně hraje se smetákem a předstírá, že je to knipl. Své znalosti nakoukal v televizi z dokumentárních filmů,“ uvedl chlapcův otec Mohammed Amer.

Za složitými systémy letounu je jako doma.

Přečtěte si
lunatic
17. 10. 2017 • 12:37

Já však nechápu proč jej nenechali skutečně pilotovat,když to ovládá ?!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.