Jiří Šmejc se ženil - Velkolepá svatba miliardáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jiří Šmejc se ženil - Velkolepá svatba miliardáře!

Jiří Šmejc s manželkou Renatou.
Jiří Šmejc s manželkou Renatou. (Aha! – Kateřina Kalibánová, ČTK)

PRAHA – Miliardář a bývalý spolumajitel televize Nova Jiří Šmejc (35) měl v neděli svatbu v luxusní restauraci Hergetova cihelna na pražské Malé Straně. Honosnou oslavu doprovázela velká bezpečnostní opatření srovnatelná s ochranou prezidenta.

Příjezdová silnice byla pro veřejnost uzavřena, restauraci a její okolí hlídali bodyguardi. Pomáhala i městská policie, která monitorovala okolí i na člunech na Vltavě.

Velkolepá oslava, na kterou bylo pozváno okolo stovky lidí, začala večer okolo sedmé hodiny. Luxusní limuzíny přivážely hosty, kteří z aut vcházeli rovnou za brány, aby je nikdo nespatřil. Takové tajnosti neprovázely ani nedávnou oslavu narozenin prezidenta Václava Klause na Pražském hradě.

Romantická oslava se konala na venkovní terase s výhledem na Vltavu a Karlův most. Stoly se prohýbaly pod vybranými lahůdkami, drahé šampaňské teklo proudem. Po celý večer hrála živá kapela. Novomanželé i přítomní hosté téměř neopouštěli parket.

Přibližně v deset vypukl obrovský ohňostroj, který vyšel nejméně na jeden milion korun. Přátelé také nechali novomanželům přidělat obrovský billboard s přáním všeho nejlepšího do života na loď plující po Vltavě. Večerní déšť pak zahnal všechny přítomné dovnitř restaurace, kde pokračovala bujará oslava až do ranních hodin.

Jiří Šmejc patří mezi nejbohatší muže v Česku. Jeho majetek se odhaduje na čtyři miliardy korun. Před rokem a půl získal za částku 4,9 miliard pětiprocentní podíl ve společnosti PPF Group nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Ve společnosti je zodpovědný za řízení aktivit v Rusku. Dříve vlastnil 34 % podíl v televizi Nova.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.