Vychytávka Jamieho Olivera: Kuchyň nacpaná v teréňáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vychytávka Jamieho Olivera: Kuchyň nacpaná v teréňáku!

Pro početnou rodinu rád vaří.
Pro početnou rodinu rád vaří. (Foto Profimedia.cz)

V autě jsme doposud mohli tak akorát přespat a pak si vedle kufru uvařit na plynové bombě nebo na ohni. Ovšem britský kuchař Jamie Oliver (42) není troškař, a domluvil se proto s vývojáři z Land Roveru, aby mu do SUV nacpali pořádnou kuchyň.

Rozumí sice vaření, s auty na tom ale tak dobře není. Když si do automobilky zašel, nezajímalo ho, že je vůz diesel nebo že to vytlačí na 217 km v hodině, ale to, zda si v něm uděláte kávu nebo opečete toust. Celebrity ale dostanou to, co si zamanou, a tak se designéři vrhli do díla a Oliverovi splnili to, co mu na očích viděli, a ještě mnohem víc. V tomhle skvostu totiž milovníkům vaření nechybí vůbec nic.

Motor nejenže pohání samotné auto, ale také otáčivý gril a hrnec na pomalé vaření. Do koncovky na gril pak můžete zapojit i mlýnek na maso nebo těstoviny. V předním kole vyrobí za jízdy máslo, v zadním zase zmrzlinu. V dopravních zácpách dostane často chuť na něco malého, tak si poručil toustovač do loketní opěrky. Přání splněno, ještě k tomu marmelády v přístrojové desce, talíře a na drobky vysavač na USB. K toustu rád Jamie kávu, takže ultramoderní presovač do ruky jako když najde. Ten největší kuchařský poklad se ale skrývá v zadní části.

V jednom bočním okénku rostou bylinky, v tom protějším jsou zase ukryty kořenky. A po otevření kufru se kuchař může konečně vrhnout do práce. Ve vysunovacím pultu je totiž zabudován jak dřez, tak plynový sporák. Salát pak zakape jednoduše z dávkovače octa či olivového oleje ve stropě. To, že součástí výbavy je i wi-fi a televize s vysokým rozlišením, je samozřejmostí. Tenhle skvost ale už u žádného prodejce aut nenajdete. Firma vyrobila jen jeden kus právě pro Olivera.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.