Babiš běhával s Teličkou kolem Čapího hnízda,ale...Teď běží každý jinam! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Babiš běhával s Teličkou kolem Čapího hnízda,ale...Teď běží každý jinam!

V květnu 2014 oblékli teplákovky, vydali se Andrej Babiš (63) a lídr europoslanců ANO Pavel Telička (52) na běh kolem Čapího hnízda.
V květnu 2014 oblékli teplákovky, vydali se Andrej Babiš (63) a lídr europoslanců ANO Pavel Telička (52) na běh kolem Čapího hnízda. (Foto ara)

Když v květnu 2014 oblékli teplákovky, vydali se Andrej Babiš (63) a lídr europoslanců ANO Pavel Telička (52) na běh kolem Čapího hnízda. Nyní se jejich cesty rozbíhají a Telička ukončuje spolupráci s ANO. Má pro to několik důvodů. Včetně toho, že nechce podpořit Miloše Zemana (73) v druhé kandidatuře na Hrad. 

„Posledních devět, dvanáct měsíců se názorové nůžky rozevíraly více,“ popisoval včera před novináři Telička. „Vždy se něco podaří a něco nepodaří,“ glosoval svůj konec spolupráce s ANO.

Nepliveme po sobě

Pro Aha! zavzpomínal Telička na dobu, kdy jej Andrej Babiš oslovil, aby vedl ANO do voleb o Evropský parlament. A kdy se vydali běhat kolem Čapího hnízda. „Ano, rozbíháme se, co oceňuji, že se rozbíháme jinak, než je to běžné v české politice, kde lidé potom po sobě plivou. Budeme se asi nadále střetávat názorově. Někde se rozeběhneme, někde se zase protneme,“ říká Telička.

Je v tom Zeman

Telička prozradil, že v rozchodu hrálo roli i to, jak se hnutí ANO postaví k opětovné kandidatuře Miloše Zemana v prezidentských volbách. Telička platí za velkého kritika počínání a výroků současné hlavy státu. „Ano, je to jeden z těch podstatných důvodů,“ potvrdil Telička s tím, že ANO se sice zatím jednoznačně nevyjádřilo, zda postaví vlastního kandidáta, či podpoří stávajícího, jenže tenhle přístup se mu nezamlouvá. „Účinkování pana prezidenta dospělo už do takové roviny, že to vyžaduje skutečně jasné stanovisko. Já jsem ho zaujal, hnutí ANO nikoliv, v tom se rozcházíme,“ upozornil Telička.

Telička ukončuje spolupráci s ANO.

Byl v tom »Čapák«?

Ovlivnila Teličkovo rozhodování i dotační kauza Farmy Čapí hnízdo, kvůli níž již policie Babiše obvinila? „Ctím presumpci nevinny,“ upozornil Telička. „Nicméně šířeji vzato, jsou tady některé skutečnosti, které je třeba dovysvětlit a které budou předmětem vyšetřování. A je jasné, že je to určitý problém pro Andreje Babiše,“ doplnil Telička s tím, že nešlo o jediný a klíčový moment, proč končí.

Také upozornil, že se s dalším europoslancem Petrem Ježkem obrátili na Babiše písemně i kvůli vysvětlení nahrávek, které na internetu zveřejňuje anonymní skupina Julia Šumana. Sám Babiš se k Teličkově rozhodnutí včera nechtěl vyjádřit.

Přečtěte si
-bello-
15. 10. 2017 • 16:38

S Babišem by měli vyběhnout všichni Češi, tak jak s ním doma vyběhli Slováci.

ad-ga
15. 10. 2017 • 08:26

Babiš měl s Teličkou vyběhnout a ne s ním běhat !!!

eisenbieger
15. 10. 2017 • 05:07

toho svazaka z bruselu vyhodit , takovou spinu jako je telicka kterej mysli jen na sebe nikdo nepotrebuje

-bello-
14. 10. 2017 • 23:57

Místopředseda Evropského parlamentu Telička ani nemůže jinak. Jenže dokud se poslanci nepochlapili a nezačali Babiše proklepávat a nakonec ho z PS vyhodili, bylo Teličkovi Čapí hnízdo ukradený, i když ukradlo z Evropských fondů 50.000 0000 a on o tom dozajista věděl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.