Pánové, to vás nepotěší: Květiny potěší více než sex! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pánové, to vás nepotěší: Květiny potěší více než sex!

Růže jsou mezi květinami nejprodávanějším druhem.
Růže jsou mezi květinami nejprodávanějším druhem. (Foto Aha!: Slávka Červená )

Při nedorozumění s protějškem často citujeme název knihy: Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše... Je takové rozdělení pravdivé? V průzkumu, kde výzkumníci párům položili otázku, čím by jim jejich láska udělala radost, se chlapi a dámy většinou shodují. Ale...

České muže partnerka nejvíce potěší neplánovaným milováním. Nepohrdnou ale ani doma připravenou romantickou večeří, víkendovým výletem a během nemoci horkým nápojem či polévkou. Ženy ocení stejné pozornosti jako muži. Na rozdíl od nich je ale spíše než milování daleko víc potěší, když jim partner daruje květiny.

Dostat je mimo příležitosti typu narozeniny, svátek nebo výročí, by si přálo 83 % žen, ve skutečnosti se jich dočkalo jen 51 %. A teď malá záhada. Z výzkumu STEM/MARK vyplynulo, že muži nakoupili v květinářství čtyřikrát ročně, jenže s takovou frekvencí dostává kvítí jen pětina žen!


Bacha na rutinu
„Drobnosti, kterými se partneři na začátku vztahu chtějí navzájem potěšit, jsou pro dlouhodobé soužití velmi důležité. Pokud ze vztahu vymizí malé radosti, převládnou každodenní starosti a rutina,“ říká Tomáš Motl, vedoucí výzkumu trhu jedné české banky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.