Martin Mittner (27) uklízel zahradu, když přiběhl běsnící pes: Pitbul mi roztrhal Finna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Martin Mittner (27) uklízel zahradu, když přiběhl běsnící pes: Pitbul mi roztrhal Finna!

Fotografie
Fotografie (internal)

Rozzuřený kříženec pitbula a staforda se v sobotu dostal na pozemek v zahrádkářské kolonii v Brně-Jundrově a začal útočit na Martina Mittnera (27). Bránit svého pána okamžitě přiběhl jezevčík Finn (†10), v nerovném souboji ale neměl šanci. Na místě zemřel.

Mladý muž zrovna uklízel před zimou zahradu. Útoku psa se bránil tím, co měl právě v ruce, pytlem s větvemi. Jenže jak mu ustupoval, zakopl a upadl. Přitom si poranil vazy v koleni. Měl štěstí, že v tu chvíli přiběhl Finn, běsnící zvíře obrátilo pozornost k němu. Sevřelo ho do čelistí a vláčelo pryč ze zahrady. „Cítil jsem silnou bolest, už jsem nedokázal Finna zachránit. Tím, že se postavil proti útočníkovi, se obětoval,“ neskrýval Martin dojetí.


Nutná operace
Na místo záhy přijeli policisté a záchranka. Martin, který dostal po šokujícím zážitku injekci na uklidnění, skončil v nemocnici. Diagnóza zní přetržené křížové vazy v pravém koleni, čeká jej operace. „Případ vyšetřují kolegové z oddělení Výstaviště. Zjišťují, co se stalo a kdo nese za událost zodpovědnost,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Patřil do rodiny
Martina i jeho matku, která na Finnovi velmi lpěla, rozladil přístup majitele pitbula. „Vůbec se neomluvil, prý nám jen uhradí cenu psa. Přitom nejde o věc, ale o živého tvora, který byl součástí rodiny,“ neskrýval rozladění Martin. Chovatel měl podle svědků i po incidentu velké problémy zvíře zklidnit a zavřít zpět do své zahrady.

Přečtěte si
hejpockej
9. 10. 2017 • 09:05

s kazdym novym pripadem kdy pitbul nekoho napadl nenavidim tuhle rasu cim dal vic, zabil bych ho na potkani, toz i proto mam u sebe neustale paralyzer, chce to nebral ohledy, a absolutne neresit jestli za to muze majitel a jeho vychova...proste vsechny pitbuly preventivne eliminovat z povrchu zemskeho...tecka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.