Jak přelstít cukrovku? Nasaďte bylinkovou kúru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jak přelstít cukrovku? Nasaďte bylinkovou kúru!

Aromatická kůra skořicovníku také pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi, a navíc bojuje proti kilům navíc.
Aromatická kůra skořicovníku také pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi, a navíc bojuje proti kilům navíc. (profimedia.cz)

Cukrovka v Česku straší stále více lidí! Diabetiků je u nás už téměř 1 milion, a mnoho z nich o svém onemocnění dokonce vůbec neví. Přitom může být velmi nebezpečná a je třeba ji odhalit včas, aby se předešlo závažným zdravotním komplikacím. Účinnou prevencí před nemocí může být nejen změna stravovacích návyků, ale také pomoc z přírody.

Ke vzniku cukrovky přispívají rizikové faktory, které jsou spojeny s nesprávnou životosprávou. Jedná se zejména o špatné stravování, vysokou stresovou zátěž, nedostatek pohybu a relaxace. Když se u vás onemocnění přesto objeví, je nutné dodržovat speciální dietu. Hlavní je vyřadit z jídelníčku potraviny, které obsahují jednoduché sacharidy, například cukrovinky včetně medu, a zároveň snížit příjem tuků. Vhodné jsou naopak potraviny s vysokým obsahem vlákniny, tedy zelenina, ovoce či celozrnné pečivo. Léčbu mohou podpořit i léčivé houby a bylinky.

1. Hnojník obecný
Tato houba obsahuje vysoký podíl minerálního prvku vanad a také nově objevené látky comatin, jejíž působení na krevní glukózu je podobné účinkům inzulinu. Zároveň zlepšuje chuť k jídlu, krevní oběh a působí proti arteroskleróze.

2. Chebule srdčitá
Chebule je popínavý keř původem z Indie, který reguluje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitu a pomáhá chránit zdraví plic a jater proti toxinům.

3. Skořice
Aromatická kůra skořicovníku také pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi, a navíc bojuje proti kilům navíc.

4. Zázvor
Kořen zázvoru je známý zejména proto, že podporuje imunitní systém a napomáhá dobrému trávení, které je při léčbě cukrovky také velmi důležité.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.