Martina Ch. ( 35), který zaútočil na školačky v Doubici: S úsměvem přiznal vraždu dívky (†14) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Martina Ch. ( 35), který zaútočil na školačky v Doubici: S úsměvem přiznal vraždu dívky (†14)

Martin Ch. se při rozhovoru s obhájcem smál
Martin Ch. se při rozhovoru s obhájcem smál (Foto Blesk - Robert Klejch)

Pod okem monokl, snad po zápasu s obětí, a úsměv od ucha k uchu... Martin Ch. (35), který se přiznal, že zavraždil školačku (†14) a její kamarádku (16) v Doubici na Děčínsku těžce zranil, včera předstoupil před soudce. Ten ho po téměř čtyřhodinovém jednání poslal do vazby.

Na dívky zaútočil v pronajatém domě ve vesničce, kde se rozhodl rekreovat zpěvák Karel Gott (78) a jeho rodina tam staví luxusní roubenku. Kriminalisté případ vyšetřují od nedělního rána, kdy byla nalezena vážně zraněná šestnáctiletá dívka. Přežila jen díky šťastné náhodě. Vrah si myslel, že je mrtvá, a naložil ji do auta a odvezl asi deset kilometrů od místa činu, kde ji vyhodil. Podařilo se jí dovolat pomoci a policie si pro Martina Ch. došla. Mladší oběť našla v chalupě mrtvou, podle televize Prima svázanou ve sklepě. Dívky k bývalému novináři, který v současnosti vlastnil internetový obchod s motivačními knihami, jezdily kvůli koním, které vlastnil. Často jim je půjčoval a jezdil s nimi na vyjížďky.


Proč? Jaký měl motiv?
O tom, co se na místě odehrálo, vyšetřovatelé mlčí. „Vazba byla navrhovaná jako útěková a předstižná, soud mému návrhu vyhověl. Pan obviněný vypovídal k věci poměrně obsáhle,“ uvedl státní zástupce Lukáš Otipka a doplnil, že k vazbě předstižné se přistupuje v případě, že by mohl dotyčný opakovat trestnou činnost, z níž je obviněn.
Sex odmítl
Martin Ch. měl sice v soudní budově úsměv od ucha k uchu, ale podle svého advokáta Zdeňka Pánka činu lituje. „Nechtěl někoho zavraždit, ani svým jednáním nepředpokládal, že by mohl někoho zbavit života,“ řekl Pánek. Motiv, proč se tragédie stala, je nejasný, podle Pánka ale Martin Ch. potvrdil, že nešlo o sexuální motiv.

 



Přečtěte si
dandova
27. 9. 2017 • 08:34

Aha, takže je nechtěně držel ve sklepě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.