Aktivistka Seyran Ates (54): V Česku operuje Muslimské bratrstvo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Aktivistka Seyran Ates (54): V Česku operuje Muslimské bratrstvo!

Seyran Ates
Seyran Ates (ČTK)

Německá právnička s tureckými kořeny, spisovatelka a bojovnice proti islamismu Seyran Ates (54) vystoupila včera v Praze. Kvůli jejím postojům jí hrozí smrtí, na prezentaci své iniciativy proti extremismu přišla s ochrankou a promluvila i o hrozbě terorismu v Česku.

V Evropě proslula kritikou muslimských komunit a neotřelým přístupem k islámu. Ač je sama muslimka, vysloužila si ostré výpady náboženských autorit v rodném Turecku, dostala také mnoho výhrůžek smrtí. Přesto se víry nezříká. „V každém náboženství najdete lásku i násilí. Násilí ale není hlavní smysl islámu,“ je přesvědčena. Včera představila iniciativu Stop extremismu, jejímž cílem je potlačit islamistický extremismus v Evropě. „Může se zdát, že Česká republika je bezpečná země. Ale i zde operuje malá buňka Muslimského bratrstva. Buďte proto obezřetní a neopakujte chyby jiných zemí,“ varovala. Cílem iniciativy je stopnout financování terorismu v Evropě a zabránit radikalizaci mladých muslimů ze sociálně slabých vrstev.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.