Sen z mládí si splnila v 85 letech: Seniorka Stáňa z Prahy si osedlala koně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sen z mládí si splnila v 85 letech: Seniorka Stáňa z Prahy si osedlala koně

Nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla, touž teď ví i Stáňa.
Nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla, touž teď ví i Stáňa. (Foto: Nadační fond Moje velké přání)

Sníte? Máte přání a stále doufáte, že si je někdy vyplníte, nebo si myslíte, že už k tomu nikdy nedojte? Stáňa H. z Prahy se řídí heslem, že každý by si za život měl své tužby splnit. Jejím nevyřčeným přáním bylo svést se na koni. Sice trpí zdravotními problémy, přesto se dočkala. V 85 letech!

„Když jsem před pár lety ovdověla, společnost mi dělal náš knírač Olin,“ začíná vyprávět svůj příběh seniorka Stáňa. „Na procházkách s ním jsem často přemýšlela o životě. Vzpomněla jsem si, že mám jedno velké nikdy nevyřčené a tudíž nesplněné přání. Vždy jsem toužila svést se na koni,“ pokračuje. Jenže v mládí neměla moc času, a později už nemohla. Stáňa má dlouhodobě problémy se srdcem, takže jízda na koni by pro ni byla riziková.  „Zcela náhodou se mi dostal do rukou inzerát Nadačního fondu Moje velké přání. Zkusila jsem jim tak napsat o svém snu,“ vzpomíná. Za pár dní se jí ozvali a důchodkyně poprvé v životě sedla na koně. Nadace našla dobrovolnici Anetu, která Stáně přání splnila.


Zážitek
„Slečna Aneta mě odvezla do stájí 30 kilometrů za Prahu. A tam nastal okamžik, o kterém jsem snila. Mohla jsem si konečně sednout na koně. Zjistila jsem, že tvrzení, že nejkrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně, je pravdivé,“ sdílí své dojmy a nadšení. „Můj zážitek dozníval ještě několik dní a majitelka kobylky měla stejné pocity. Když se vám splní přání, je to úžasné a když někomu přání splníte, je to stejné,“ říká Stáňa. Máte také nějaké nesplněné sny nebo je naopak chcete někomu vyplnit? Tak navštivte webovou stránku www.mojevelkeprani.cz, kde se dozvíte více...

Život procestovala
Téměř celý život Stáňa H. cestovala po světě. „Žila jsem třeba šest let v Japonsku, kde jsem pracovně doprovázela manžela. Společně jsme vychovali pět dětí a postupně se rodina rozrostla o třináct vnoučat a devět pravnoučat,“ říká máma, babička a zároveň i prababička Stáňa.

Aukce zážitků
Nadačnímu fondu Moje velké přání můžete pomoci, když se zúčastníte Charitativní aukce zážitků. Akci moderuje Karel Voříšek (53) a zazpívá skupina Totál Vokál. Uskuteční se v 26. listopadu od 16 hodin v hotelu Hilton v Praze.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.