Na čtyřproudovku spadla zeď...silnice je dva roky stará! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na čtyřproudovku spadla zeď...silnice je dva roky stará!

Padesát metrů zdi z gabionu se zhroutilo u nové čtyřproudovky spojující Ostravu s Opavou.
Padesát metrů zdi z gabionu se zhroutilo u nové čtyřproudovky spojující Ostravu s Opavou. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Padesát metrů opěrné zdi z gabionu, vytvořené z kovových sítí a kamenné výplně, se sesunulo na novou čtyřproudovku spojující Opavu s Ostravou. Silnice je přitom v provozu jen dva roky!

Při havárii nedošlo ke zranění osob. „Na místě je řada expertů, kteří zkoumají stabilitu celého svahu i komunikace. Kdybychom měli sebemenší náznak, že dojde k ohrožení vozidel, tak okamžitě zastavujeme provoz,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Podle něj byla generálním dodavatelem stavby společnost Eurovia, u které havárii budou také reklamovat. Silnice je stále v záruce. Firma podle své mluvčí Ivety Štočkové zjišťuje, co bylo příčinnou sesuvu.

Padesát metrů zdi z gabionu se zhroutilo u nové čtyřproudovky spojující Ostravu s Opavou.

Nejde o první průšvih

Ředitelství silnic a dálnic se společností Eurovia řeší, kdo může za zvlnění úseku dálnice D1 v Ostravě. Jméno firmy také figuruje v případu zříceného mostu ve Studénce, pod kterým v roce 2008 zemřelo osm lidí. Most stavěla firma ODS – Dopravní stavby Ostrava, která se stala součástí Eurovie.

Na video s spadlou zdí se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.