Záhada křestního jména. Znalci by ho neschválili: Žije mezi námi Stehno? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Záhada křestního jména. Znalci by ho neschválili: Žije mezi námi Stehno?

Arsen, Ruken nebo Sannel. Češi dávají svým dětem kuriózní křestní jména, ale aby se někdo jmenoval Stehno... Přesto se takové pojmenování objevilo. Je to vtip?
Arsen, Ruken nebo Sannel. Češi dávají svým dětem kuriózní křestní jména, ale aby se někdo jmenoval Stehno... Přesto se takové pojmenování objevilo. Je to vtip? (Foto ara)

Arsen, Ruken nebo Sannel. Češi dávají svým dětem kuriózní křestní jména, ale aby se někdo jmenoval Stehno... Přesto se takové pojmenování objevilo. Je to vtip?

Podle údajů na portálu www.kdejsme.cz existuje jeden člověk z Pardubicka, který předloni dostal křestní jméno Stehno. Na pardubické matrice na to ale reagovali více než s podivem. „Nikoho s takovým jménem tu nemáme. To bych si pamatovala. Takové jméno by musela navíc schvalovat znalkyně,“ řekla Aha! Monika Lelková z oddělení matriky narození.

Neprošlo by

Jméno zaskočilo i Miloslavu Knappovou, která je znalkyní v oboru ověřování podob jmen a příjmení z hlediska zákonných ustanovení a řeší žádosti rodičů o neobvyklá jména. „Se jménem Stehno jsem se nikdy nesetkala a nic o tom neslyšela. Kdyby se ke mně takový návrh dostal, rozhodně by neprošel a neschválil by ho ani jiný znalec,“ řekla Knappová.

Podle ní šlo možná o rodiče cizince, kteří se nemusí řídit našimi zákony a mohou dát dítěti jméno, jaké chtějí, aniž by ho museli posuzovat odborníci. I v takovém případě by se ovšem jméno muselo objevit v matrice.


Nyní nejoblíbenější?

chlapci
1. Jakub
2. Jan
3. Tomáš
4. Filip
5. Ondřej

dívky
1. Eliška
2. Tereza
3. Anna
4. Adéla
5. Sofie



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.