Koale už hořel kožich, ale...16 km se držela nápravy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Koale už hořel kožich, ale...16 km se držela nápravy!

Samice se držela na nápravě.
Samice se držela na nápravě. (Foto Reuters)

Šestnáct kilometrů se na nápravě auta v Austrálii dokázala udržet koala, než řidič zastavil a uslyšel nářek vyděšeného zvířete. Samice koaly vlezla do podběhu, když auto stálo v kopcích na okraji města Adelaide.

Řidič si ničeho nevšiml. „Ze začátku cesty na něj zablikal protijedoucí vůz, tak myslel, že má něco s autem. Ale když zastavil, ve tmě nic neobjevil,“ uvedla záchranářka Jane Brister, která také napřed moc neviděla. „Byla schovaná za kolem. Ale cítila jsem její spálenou srst, muselo tam být horko.“

Záchranáři museli sundat kolo.

S kolegy sundali kolo, aby se ke zvířeti dostali. Koala sice nepříjemnou cestu přežila bez zranění, ukázalo se však, že jde o kojící matku, jejíž mládě se nepodařilo najít... Po několika dnech ji vypustili na svobodu.

Kojot v chladiči

Podobný kousek se nedávno »povedl« kojotovi v Kanadě, jehož přivezla 35 km až do Calgary zaraženého v mřížce chladiče slečna Georgie Knox. Při srážce s jejím vozem utrpěl jako zázrakem jen minimální zranění...

Kojot v chladiči
 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.