Žena známého zpěváka riskovala život: 10 dní nosila mrtvé dítě! Kvůli dovolené | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Žena známého zpěváka riskovala život: 10 dní nosila mrtvé dítě! Kvůli dovolené

 S Jonathanem už mají dvě zdravé děti – dceru Siennu (6) a syna Dextera (2)
S Jonathanem už mají dvě zdravé děti – dceru Siennu (6) a syna Dextera (2) (Foto: Profimedia.cz)

Angličanka Debbie King (40) si v těhotenství prožila noční můru každé ženy! Na dovolené v 10. týdnu těhotenství umřel plod, který nosila pod srdcem. Ona jej ale po poradě s doktorem ještě 10 dní nosila v těle a skoro umřela!

King byla na 12denní dovolené na ostrově Lanzarote s manželem Jonathanem Ansellem (35), hvězdou pěvecké soutěže X Factor, a jejich dětmi (6 a 2). Rodinnou idylku ale překazily náhlé komplikace. Debbie během třetího dne pobytu začala krvácet a musela okamžitě navštívit tamního lékaře. „Prohlédl mě a řekl, že tep miminka je velmi slabý a plod se nehýbe. Poslal mě proto do nemocnice, kde mně udělali ultrazvuk a po pár minutách oznámili, že dítě už žádný srdeční tep nemá...“ popisuje bolestné chvíle Debbie.


Strach ze smrti
Co se stalo potom, se ale těžko chápe. „Jonathan chtěl, abych v nemocnici zůstala, ale já měla příšerný strach z operace tak daleko od domova,“ říká Angličanka. Volala si prý i se svým gynekologem, a ten jí prý doporučil počkat s odstraněním plodu až po návratu domů. „Snažila jsem se tedy tvářit statečně, děti o mém těhotenství zatím ani nevěděly. Bylo to opravdu těžké, byla jsem vážně smutná, ale nechtěla jsem rodině kazit dovolenou,“ vysvětluje Debbie.

Hned po návratu do Británie pak šla Debbie k lékaři. Zákrok, který měl trvat 15 – 20 minut, se ale protáhl na dvě hodiny! Začala totiž nekontrolovatelně krvácet! Na svědomí to měla vzácná těhotenská komplikace zvaná placenta percreta, kdy placenta průrůstá skrz svalovinu dělohy a často zasáhne i jiný orgán. Na vině tohoto stavu byl zřejmě císařský řez, který Debbie v absolvovala při porodu dcery. „Ztráta dítěte nás sice zničila, ale teď jsem ráda, že jsem nezemřela taky. Vážně jsem se bála o život,“ dodává Britka, která musela dostat několik krevních konzerv.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.