Jarmile Miklušové (67) vlezl do domu chlap (†46): Zabila zloděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jarmile Miklušové (67) vlezl do domu chlap (†46): Zabila zloděje!

Důchodkyni (67) probudil v noci muž (46), který se k ní vloupal v Ostravě do domku. Ubodala ho.
Důchodkyni (67) probudil v noci muž (46), který se k ní vloupal v Ostravě do domku. Ubodala ho. (TV Polar)

Chtěl zbohatnout, místo toho je mrtev! Se zlou se potázal ziskuchtivec, který se snažil vlézt do rodinného domu důchodkyně Jarmily Miklušové (67) v Ostravě. Lumpa (†46) v sebeobraně zabila.

Probuzení v noci na čtvrtek, to nebylo pro Jarmilu Miklušovou vůbec příjemné. Vyděsilo ji kopání do dveří a podivný šramot. „Potom jsem slyšela řinčet sklo. Někdo se mi vloupal do domu! Vyděsila jsem se, vzala nůž a šla tam,“ říká penzistka. To už nenechavec rozbitým otvorem prostrčil ruku a odemykal si vchodové dveře. Pak se vydal směrem do pokoje, v němž byla Jarmila. „Já se s ním o ty dveře přetahovala, řval, že mě zabije a já do té díry máchla nožem,“ popisuje seniorka.Zalité potem a celé rozklepané se jí následně podařilo zabouchnout a zamknout, pak hned volala policisty.

„Čekání bylo šílené, bála jsem se o život, že ten chlap se tu ke mně nějak dostane a ublíží mi, nebo mě zabije,“ uvedla ještě dopoledne otřesená důchodkyně. Nemohla ani tušit, že drzého zloděje bodla natolik přesně, že její ránu nepřežil. „Co tu lezl? Už jednou mě vykradl, sebral mi 20 tisíc. Teď šel určitě na jisto, byl to feťák. Víte, žiju sama. V březnu mi zemřel syn, a teď toto,“ rozplakala se statečná žena.

Policie: Prověřujeme nutnou obranu
„Seniorka pravděpodobně z obavy o život zasáhla pachatele vloupání nožem, přičemž mu způsobila zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová a dodala: „Prověřujeme, zda jednala v rámci mezí nutné obrany či nikoliv. V případě, že se tato verze potvrdí, bude věc odložena.“

Advokát Černý: Mohla i střílet
„Vzhledem k tomu, že žena byla vůči pachateli výrazně starší a bezbrannější a jeho útok trval, lze použití nože považovat za nutnou obranu. V tomto případě by podle mého názoru bylo přiměřené i použití střelné zbraně,“ řekl advokát Jan Černý.

 Řval, že ji zabije, ale nakonec zabila ona jeho: Penzistka se bránila zloději nožem

Video se připravuje ...

Přečtěte si
hejpockej
15. 9. 2017 • 05:27

tak tyhle debilni ceske zakony se musi zmenit. Vsude na svete, pokud se Vam nekdo vloupe nebo bez dovoleni vleze do domu, mate pravo ho zabit. Chlap se vloupal do domu, coz je evidetni, a oni jeste zkoumaji zda se branil clovek primerene? Co je to za kravovinu? Tady jde o zivot a ne o primerenost. Ten kdo zabije prvni prezije, to je preci samozrejmy. Ten kdo se brani primerene, bude obet.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.