Svatý Otec František: Má monokl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Svatý Otec František: Má monokl!

Papež se bouchl o sloupek v papamobilu a takhle to dopadlo.
Papež se bouchl o sloupek v papamobilu a takhle to dopadlo. (Foto Reuters, ČTK)

Tunika potřísněná krví z roztrženého obočí, boule a pod okem do fialova se barvící monokl. Papež František (80) při návštěvě Kolumbie vypadal, jako by schytal pořádný direkt. Zranil ale sám – paradoxně v papamobilu, který jej má chránit.

Hlava katolické církve utrpěla šrám při cestě ulicemi Cartageny. Na vině je řidič papamobilu, tedy speciálního otevřeného auta, které papeži umožňuje zdravit se s věřícími. Šofér si totiž pozdě všiml, že auta jedoucí v koloně před ním zastavila a dupl na brzdu.

Ránu leduje

Ač jel vůz krokem, papež ztratil rovnováhu. A protože se zrovna vykláněl, aby pozdravil věřící kolem cesty (kukaň má neprůstřelné čelní sklo, ale po bocích je otevřená), narazil tváří do sloupku! A to byla pořádná šlupka!

Papež bolest několik minut ignoroval, až pak se nechal přímo v papamobilu provizorně ošetřit. Když pak z vozu vystupoval, pod okem měl patrnou bouli a rodící se modřinu, levé obočí měl roztržené a tuniku mu potřísnila krev. „Uhodil jsem se, ale jsem v pořádku,“ vzkázal později s tím, že ránu leduje.

Když pak večer promlouval k davům o dramatické situaci ve Venezuele, kterou zmítají v nepokoje vyvolané protesty proti režimu prezidenta Nicoláse Madura, měl už obočí zalepené a monokl už se vybarvoval pěkně do fialova...

Na video se podívejte zde: 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.