Kubíkovi (4) našli nádory v mezimozku: Hrozilo ochrnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kubíkovi (4) našli nádory v mezimozku: Hrozilo ochrnutí!

Statečný Kubík s rakovinou bojuje už jeden rok.
Statečný Kubík s rakovinou bojuje už jeden rok. (Foto: archiv rodiny)

Nastoupil do školky a těšil se, až pozná nové kamarády. Kubík (4) v ní ale byl sotva dva dny, když začal mít zdravotní komplikace.
A doktoři zjistili, že chlapeček má nádor v hlavičce. Pak i v mezimozku...

Trápení Kubíkovi začalo před rokem. „Objevily se mu teploty, kašel a rýma. Dětská lékařka nic závažného nenašla a nasadila Kubíkovi antibiotika,“ začíná vyprávět maminka Helena Vodochodská z Velkých Popovic. U Kubíka bylo podezření na zánět mozkových blan. Provedená magnetická rezonance však prokázala něco mnohem horšího – nádor v hlavičce. „Lékaři hned operovali a větší část tumoru odstranili. Celý nádor bohužel odoperovat nemohli, jelikož by narušili nervové centrum,“ pokračuje maminka. Malý bojovník byl přeložen na izolační box.

„Byl tam strašně zesláblý a vyčerpaný, nemohl se ani postavit na nohy. Když se syn trochu zregeneroval, přešel do péče dětské neurologie, kde rehabilitoval,“ líčí Helena. Začátkem prosince čekala chlapečka kontrola. Výsledky ale byly špatné. „Lékaři vyhodnotili, že syn má další dvě ložiska v oblasti takzvaného mezimozku, který řídí pocity hladu, žízně, reguluje tělesnou teplotu a podílí se na kontrole emocí. Ponechat útvary bez povšimnutí by mohlo znamenat synovo ohluchnutí, oslepnutí či ochrnutí,“ popisuje. Musel proto podstupovat chemoterapie. Nyní ho čeká poslední a všichni doufají, že to nejhorší má za sebou.

Pomozte dalším onkoláčkům
Kubíkovi a jeho rodině pomáhá materiálně Nadační fond Šance onkoláčkům. Pokud chcete nadaci finančně přispět a pomoci tak dalším dětem s rakovinou, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010. Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum.cz.



Přečtěte si
kravanebeska
11. 9. 2017 • 11:14

Hodne stesti a zdravi, jsi statecny kluk, Kubiku!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.