Skandál v benešovské porodnici: Matce přinesli ke kojení mrtvé miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skandál v benešovské porodnici: Matce přinesli ke kojení mrtvé miminko!

Matce přinesli ke kojení mrtvé miminko.
Matce přinesli ke kojení mrtvé miminko. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Okamžiky hrůzy prožila osmadvacetiletá matka letos v lednu. Chlapeček byl na světě pouhých 19 hodin, když ho přinesli matce ke kojení, byl už zřejmě mrtvý. Případem se zabývá policie.

Po porodu vše nasvědčovalo tomu, že chlapeček je naprosto v pořádku. V tabulkovém testu novorozenců dosáhl plného počtu bodů. Druhý den však zemřel, jeho smrt nezaznamenaly přístroje ani personál. Když ho ráno předali matce ke kojení, viděla jen jeho modrý obličej.

„Jsem si na sto procent jistý, že chlapce přinesli už mrtvého,“ uvedl otec dítěte Milan Orna pro Mladou frontu Dnes, která na případ upozornila. „Alarm na výhřevném lůžku, který je normálně slyšet přes dvoje dveře, tentokrát nespustil. Nevím, nechápu,“ vypověděla jedna ze sester na policii.

 

Matka dítěte prý upozorňovala na stav novorozence už večer před tragédií, zvracel a špatně dýchal. Zdravotnice si ho tedy nechaly přes noc na pokoji, kde leží i další děti. Tragickou zprávu se jeho matka dozvěděla asi hodinu poté, co se zjistilo, že její syn nedýchá. „Dali jí lék na uklidnění a uložili jí do takového kumbálu, kde byla jen postel a okno. Ptali se jí, jestli chce pomoc psychologa, ona odmítla, ale myslím si, že k ní měli poslat psychologa rovnou, a ne se ptát,“ popsal Milan Orna s tím, že družku odvezl z nemocnice ještě ten den, ale nikdo se jim zatím z nemocnice neozval. Podle mluvčího čeká nemocnice na závěr policejního vyšetřování, ta ale zatím čeká na posudky z oboru zdravotnictví.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.