Majitelé billboardů vs. zákon: Státní vlajka jako rukojmí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Majitelé billboardů vs. zákon: Státní vlajka jako rukojmí!

Vlajky místo reklam, tohle je boj za billboardy u silnic.
Vlajky místo reklam, tohle je boj za billboardy u silnic. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Billboardy po 1. září neodstraníme. Tak se majitelé poutačů postavili proti zákonu. Místo reklamy vylepili státní vlajku, a tak se podle nich poutače bourat nesmí. Ministerstvo dopravy ale nesouhlasí a hlásá, že poutače půjdou k zemi i s vlajkou.

Podle logiky prezidenta svazu Marka Pavlase billboard neslouží jako reklamní plocha, když na něm není komerční sdělení. S tím ale nesouhlasí ministr dopravy Dan Ťok (58, za ANO). Podle něj se billboardy odstraní i s vlajkou. A to přesto, že podle zákona za odstranění státního symbolu hrozí pokuta až 10 tisíc korun.

„Já mám pocit, že je to takový okamžitý nápad, jak si prodloužit dobu, kdy mohou ještě používat ty reklamní plochy,“ uvedl.
V Česku mají od pátku zmizet všechny billboardy, které jsou u dálnice blíž jak 250 metrů a u silnice první třídy blíž jak 50 metrů. Kdo to nedodrží, obdrží výzvu, a pokud i pak bude billboard stát, ministerstvo ho nechá odstranit na náklady majitele. Takových poutačů je téměř 900.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.