Dálnice D8: Bude konečně plně průjezdná?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dálnice D8: Bude konečně plně průjezdná?!

Dálnice D8 bude zcela průjezdná od konce září.
Dálnice D8 bude zcela průjezdná od konce září. (Foto ČTK)

Dobrá zpráva pro řidiče. Dálnice D8 z Prahy do Drážďan bude konečně zcela průjezdná, a to i v problematickém úseku přes České středohoří. Její plné zprovoznění, k němuž by mělo dojít na konci září, oznámil včera přímo na místě ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

V úseku přes České středohoří, v místě tzv. prackovické estakády, byla kvůli nestabilitě podloží svedena doprava pouze do dvou pruhů. Ředitelství silnic a dálnic problematické místo zpevnilo piloty a stále jej monitoruje zhruba stovkou sond. Výsledky těchto měření jsou podle Ťoka povzbudivé. „Vedou nás k tomu, že bychom dálnici mohli začít zprovozňovat ve všech pruzích,“ uvedl. Dodal, že k tomu dojde zřejmě po 20. září, kdy se dálnice na půl dne uzavře kvůli zkušebnímu testování a měření v nedalekých tunelech.

Sanace pokračuje
Stavbaři se na D8 vrátí příští rok, kdy budou pokračovat ve stabilizaci dálnice. Sanace nestabilní prackovické estakády dosud stála 320 milionů, náklady na další etapu, která začne příští rok na jaře, se odhadují na 50 milionů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.