Pelikán u komise vyměkl: Žalobci nakonec odemkl ústa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pelikán u komise vyměkl: Žalobci nakonec odemkl ústa!

Ministr Pelikán posvětil výpověď žalobce.
Ministr Pelikán posvětil výpověď žalobce. (Foto ČTK)

Nedovolím nejvyššímu žalobci promluvit. S takovým odhodláním šel včera ke sněmovní komisi, který vyšetřuje v kauze Babišovy nahrávky úniky z policejních spisů. Nakonec ustoupil.

„Konečně jsem se dozvěděl, v jakém rozsahu a proč potřebuje (komise) zbavit pana nejvyššího státního zástupce mlčenlivosti,“ řekl Pelikán. Žalobce by mohl být komisí vyslechnut během příštího týdne. Před poslance včera předstoupila i pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která se ohradila proti tomu, že by informace z vyšetřovacích spisů unikaly ze státního zastupitelství. A stejně tak úniky vyloučil i někdejší šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta.

Ve Sněmovně se však objevil i exšéf českého fotbalu Miroslav Pelta, který sem vklouzl nenápadně postranním vchodem a podobně opět zmizel. O čem si s komisí hodinu povídal, odmítl sdělit. Prý jen »splnil svou občanskou povinnost«.

Na jednání komise se objevil nečekaný host – exšéf fotbalu Pelta.

Přečtěte si
anezat
23. 8. 2017 • 09:53

lalia
23. 8. 2017 • 07:38

Pelikán se ukázal jak obhajoval Babiše.Je to kři...vák.To je ministr spravedlnosti?Když je při zlodějnách?To,že je za hnutí ANO ještě neznamená,že musí obhajovat zlodějny Babiše.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.