Tragická dovolená v Maďarsku! Její život už nebude, co dřív | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tragická dovolená v Maďarsku! Její život už nebude, co dřív

Amy May Shead
Amy May Shead (Foto: ara)

Příběh o tom, jak dopadla její dovolená v Maďarsku, svěřila Amy May Sheadová. Bohužel ho nemohla vyprávět sama, mluvit za ni museli její rodiče, ona odpovídala alespoň mrkáním. Co se tedy nebohé ženě přihodilo?

Amy měla neskutečnou smůlu na restauraci, kde si objednala jídlo. Obsluhu i kuchaře sice upozornila na to, že má alergii na ořechy, ale nebylo jí to nic platné. Stačilo jediné sousto, aby dostal prudkou alergickou reakci. Anafylaktickou rekci nezastavil ani autoinjektor epinefrinu, který je v takových situacích používán. Amy dostala dvě dávky, ale nepomohlo to.

Její mozek byl bez kyslíku téměř půl hodiny. Lékařům se jí sice podařilo oživit, ale šanci na přežití jí dávali pouhých 30 procent. Po devatenácti dnech v nemocnici ale mohla být převezena domů do Anglie, ale po nemocnicích strávila téměř rok. Kvůli léčbě dcery museli její rodiče prodat dům, její pojištění totiž nepokrývá potřebnou péči.

Její rodiče zároveň rozjeli kampaň za zákaz konzumace oříšků na palubě letadel a poukazují na případ teprve tříletého chlapce, který utrpěl velmi závažnou alergickou reakci poté, co cestující na palubě otevřeli sáček s oříšky, ani nemusel ochutnat. „Je opravdu důležité, aby se vědělo, že různí lidé, mají různé alergické reakce,“ vysvětlili Daily Mailu.

 

 

 



Přečtěte si
klara23_
22. 8. 2017 • 15:40

Smutné, ale kampaň za zákaz oříšků??To je skutecne uz diskriminace normalni vetsiny.Nekdo nemuze orisky, jiny med, mleko, trop. ovoce, moř.plody, za chvili by kazdy mohl mit kampan a vetsina zdravych co muze snist vsechno by pak nemohla jist nic.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.