Strojvedoucí přehlédl návěstidlo: Pendolino jelo na červenou rychlostí 160 km/hodinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Strojvedoucí přehlédl návěstidlo: Pendolino jelo na červenou rychlostí 160 km/hodinu!

 Z pendolina museli být cestující evakuování.
Z pendolina museli být cestující evakuování. ( Foto ara)

Na přejezdu uprostřed Grygova na Olomoucku zastavilo včera dopoledne pendolino. Jeho strojvedoucí předtím nerespektoval zastavovací návěstidlo, profrčel rychlostí kolem 160 km/hod na červenou.

Pendolino jedoucí z Bohumína do Prahy v Grygově zastavovat vůbec nemá. „Prvotní výsledky vyšetřování potvrdily, že strojvůdce projel návěstidlo zakazující pokračování v jízdě. Byl si ale situace vědom a zastavil zhruba tři sta metrů za návěstidlem,“ uvedl Marek Illiaš ze Správy železniční dopravní cesty.

Podle informací Aha! na trati kolem obce pendolino obvykle přibrzdit nemusí. Jenže včera se nestihla dostatečně rychle uvolnit vlaková cesta, a tak výhybkář nedal povolení vlaku jet. A to právě strojvůdce, který tam jezdí pravidelně, přehlédl.

Protože šlo o mimořádnou událost, musela souprava zůstat na místě. Byli povoláni hasiči, kteří pomohli 115 cestujícím z vlaku vystoupit a přemístit se na nedaleké nádraží, kde je za hodinu vyzvedl rychlík směřující na Prahu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.