Egypt nechce odškodnit rodinu ubodané Lenky (†36)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Egypt nechce odškodnit rodinu ubodané Lenky (†36)!

Lenka
Lenka (Reuters, Facebook, K. Kopáč, R. Klejch)

Egypt se brání odškodnění pozůstalých po účetní Lence (†36) z Rakovnicka, na kterou v červenci na pláži v egyptské Hurghadě zaútočil nožem islámský fanatik Abdel-Rahman Shaaban Abu Qury (28). Žena na následky zranění zemřela.

Egypťané se bojí, aby odškodněním zarmoucené rodiny nevznikl model pro podobné případy. Česká diplomacie v souvislosti s útokem požádala Egypt o vyšetření útoku, pitevní zprávu a také odškodnění pro pozůstalé. Egypťané ale případ vraždy dosud neuzavřeli. „Ani nejsou schopni odpovědět na otázku, co byl motiv a co bylo pozadí toho, co se stalo,“ uvedl včera ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Útok se stal 14. července. Vrah vtrhl na hotelovou pláž a Lenku, která byla u moře podruhé v životě, šestkrát bodl. Záchranáři ji převezli do nemocnice v Káhiře, kde po necelých dvou týdnech zemřela. Agresora zadržel personál hotelu a předal ho policii. Státní zástupce ho poslal na vyšetření na psychiatrii. Vyšetřovatelé doporučili, aby byl obviněn z terorismu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.