Česko ochladily bouřky: O víkendu zima, příští týden 30 °C! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Česko ochladily bouřky: O víkendu zima, příští týden 30 °C!

Popadané stromy blokovaly železnici i silnice.
Popadané stromy blokovaly železnici i silnice. (Foto HZS)

Nebe křižující blesky, burácení hromů, silný vítr. Za tím popadané stromy, obce bez proudu a stojící vlaky. Bouřky se za uplynulé dva dny prohnaly dvakrát republikou. Největší škody napáchaly na Moravě.

V Olomouckém kraji zastavily popadané stromy na více než pět hodin vlaky s cestujícími mezi Olomoucí a Prahou. Zastavení dopravy postihlo dálkové spoje a desítky rychlostních i osobních vlaků. Dráhy přitom nemohly nasadit náhradní autobusy, stromy zkomplikovaly dopravu i na silnicích.

Počasí na výlet

O víkendu zažijeme pořádný teplotní sešup, počasí bude ale vhodné na výlety. „Zatímco dnes se nejnižší ranní teploty na Moravě a ve Slezsku pohybovaly kolem 23 stupňů, v sobotu a v neděli to budou pro celou republiku nejvyšší odpolední maxima,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová. V pondělí ale budeme moci znovu vytáhnout plavky. Odpolední teploty budou šplhat ke 28 stupňům a od úterý se oteplí ještě víc. Naměříme až 30 °C.

Strom spadl na zaparkované auto na Masarykově třídě v Olomouci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.