Muž (39) se nesmířil s rozchodem: Vybržďoval auto se synem (4)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Muž (39) se nesmířil s rozchodem: Vybržďoval auto se synem (4)!

Muži obviněnému z vybržďování zatím nebyl úmysl někomu ublížit prokázán.
Muži obviněnému z vybržďování zatím nebyl úmysl někomu ublížit prokázán. ( Foto Aha! – Daniel Černovský, archiv)

Neunesl rozchod s partnerkou svého syna (3) a rozhodl se mstít. A to tím nejbrutálnějším způsobem. Na zaplněné dálnici D1 začal auto, kde seděli vybrždovat. Včera muž (39) stanul před soudem, hrozí mu až 12 let vězení.

Jeho šílenství, kdy přejížděl z pruhu do pruhu a před autem se svým synem mnohokrát dupl na brzdu, trvalo neuvěřitelných 10 km. Od pražského Chodova až po sjezd z dálnice v Mirošovicích. Přitom ještě své ex po telefonu vyhrožoval. 

Zbláznil ses?
Dědeček chlapce, který vůz řídil, měl na čelním skle kameru, akt pomsty tak včera soudce nechal přehrát. Na záznamu je slyšet hlas zoufalé ženy, která bývalému partnerovi do telefonu říká: „Zbláznil ses? Vezeme malý dítě...“ Za okamžik reaguje na jeho výhrůžky slovy: „Proč bys to do nás napálil?“

Ani to agresivního řidiče ve Fordu Transit od vybíjení zlosti na osobáku Ford Mondeo »uvězněném« v prostředním ze tří pruhů autostrády, neodradilo. Rozklepaným hlasem pak máma malého kloučka volala o pomoc na linku 158.

Rozbité sklo
Obžalovaný vybrždování odmítl. „Z vozu přede mnou něco odlétlo a rozbilo mi to čelní sklo,“ tvrdil s tím, že auto proto předjel a snažil se ho troubením a blikáním zastavit a vyřešit s ním pojistnou událost. Do telefonu nikomu prý nevyhrožoval. „Řval do telefonu, že to do nás napálí. Rozhodně se nezmiňoval o žádném poškozeném skle,“ oponovala jeho bývalka.

Soudní znalci o muži řekli, že ve vypjatých situacích může reagovat agresivně. Rozsudek by mohl padnout v říjnu.

Perou se o dítě
Expartneři se dlouhodobě soudí kvůli péči o svého syna. On tvrdí, že přes soudně určenou střídavou péči mu matka dítě již mnohokrát nepředala. „Jezdí si pro něj jindy než se domluvíme a pak mě obviňuje,“ brání se ona.

Piráti českých silnic

Luboš Lacina – v roce 2010 vytlačil na dálnici D1 další auto do pole. Byl odsouzen na pět let, po polovině ho propustili.

Aleš Trpišovský – v mercedesu s číslem 2222 na espézetce vybrzdil v roce 2010 řidiče na D1. Dostal podmínku.

Dominik Gerneš – v roce 2014 v Brně vybrzdil auto a způsobil vážnou nehodu. Byl potrestán dvěma roky vězení.

Martin Novák – v Brně v roce 2013 jaguárem vytlačil do svodidel dodávku s šesti lidmi. Dostal 6,5 roku vězení, před nástupem zemřel na selhání ledvin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.