Národ si utahuje z ministryně Šlechtové: Zpomal, bude líp! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Národ si utahuje z ministryně Šlechtové: Zpomal, bude líp!

Karla Šlechtová
Karla Šlechtová ( Foto ČTK, ara)

Vypočítavá »vtěrka« nebo naivní ministryně? Aby Karla Šlechtová (40, ANO) ulovila selfíčko s italským motocyklovým závodníkem Valentinem Rossim (38), neváhala se mu natlačit až na řidítka těsně před startem brněnské Velké ceny! Do jaké míry to byl předvolební kalkul?

V honbě za popularitou předběhla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová svého šéfa Andreje Babiše (ANO). Přímo na startovní čáře nedělního závodu se totiž postarala o trapas, který řeší i Italové. Rossi musel místo soustředění na závod odstrkovat »fanatickou fanynku« Karlu Šlechtovou.

„Byla to opravdu velká ostuda. Paní ministryně se nedala odbýt a naléhala se slovy, že je ministryně a chce fotku,“ řekl svědek incidentu serveru idnes.cz.

Na otázku Aha!, do jaké míry to byla její neznalost prostředí závodů a do jaké míry připravená součást předvolební kampaně, ministryně neodpověděla. Potvrdila ale, že se skutečně jako ministryně představila. „Do Moto GP vkládá republika desítky milionů korun,“ odůvodnila svou vehementní snahu ukořistit selfíe za každou cenu. To co prý vypadalo jako vtírání, byla jen snaha popřát závodníkovi ve velkém hluku »hodně štěstí«.

Je třeba ovšem také dodat, že Karla Šlechtová letos poprvé kandiduje, a to v Plzeňském kraji například proti ministru vnitra Milanu Chovancovi (47, ČSSD).

Politolog: Využila příležitost
„Využila příležitosti a šla do sporu, aby se o ní mluvilo. Jelikož je léto, tento příběh bude ještě pár dní žít,“ řekl Aha! politolog Jan Kubáček! O své věrné sympatizanty ale politička nepřijde, ale ani nezíská.

„Ti, kteří se zajímají o sport a motorky víc než o politiku alespoň zaznamenali její jméno. Lépe by ale ten příběh fungoval, kdyby se tam nachomýtla soukromně. To, že byla mezi VIP, představila se jako ministryně a strhlo se kolem takové divadlo, jí naopak uškodilo,“ dodal Kubáček.

Víte, že...
...Valentino Rossi je devítinásobný mistr světa. V Brně, možná z obav před dalším atakem političky na stupních vítězů, dojel čtvrtý.

Šlechtová baví internet - Profil političky zahltily kritické komentáře, opoziční politici se vyjadřovali na twitteru, lid vymýšlel vtipy:

Karel Schwarzenberg: „Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo, že již nebude finančně podporovat závod Moto GP v Česku.“

ODS: „Je to všechno kampaň, lži, kecy, účelovka a ten Rossi na ni měl zadání.“ (Parodie na Babišovu univerzální reakci – pozn. red.)

Jaroslav Kmenta: „Karla Babišová Šlechtová chtěla předhonit svého šéfa... a vlastně se jí to podařilo. Teď je »populární« i v Itálii.“

Tomáš Zilvar: „S takovým přístupem se divím, že jste na Zlaté tretře takhle neotravovala Bolta, když zaklekával do bloků.“



Přečtěte si
ivoadler
10. 8. 2017 • 17:01

Kdyby to byla politička za ODS, tak by bylo všechno v pořádku. Politici za ODS (TOP 09) ale momentálně ministry nejsou.

blamal
10. 8. 2017 • 16:54

Nemyslela to dobre.Ma vymyslenou kampan tak,ze se vetre vsude,ohani se tim,ze je ministryne a otravuje vsude mozne.Moje kamaradka poradala tradicni male setkani pratel, ktere nazvala festivalem, a sekretariat Slechtove obtezoval telefonaty s tim, ze chce ministryne festival zahajit ci ukoncit.Kamoska opakovane vysvetlovala,ze jde o setkani pratel,nikoli politickou agitku,a pokud se chce Slechtova prijit podivat,muze,ale jen jako soukroma osoba.Prisla a stejne otravovala s tim,ze je ministryne a ze muze pomoci s dotacemi "festivalu".Trapna&prolhana krava.

bursik
10. 8. 2017 • 13:38

Krafka bez discipliny ,to by mohla vlitnout i na operacni sal.Takova sebranka dostava vyhody a platy a mimo aroganci to se neumi ani chovat -tohle nam vladne fuj

oldedek
10. 8. 2017 • 10:56

Jak se sama s tím i vytahuje, kromě Rossiho obdivuje i Mýlu Zemanů a on zřejmě obdivuje zase její bkundu...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.