Bláznivý pokus má zbavit lidi strachu: Před žraloky se řízl do zápěstí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bláznivý pokus má zbavit lidi strachu: Před žraloky se řízl do zápěstí!

2	Dvakrát se řízne do zápěstí!
2 Dvakrát se řízne do zápěstí! (Reprofoto youtube.com)

O žralocích se říká, že člověka vycítí podle jediné kapky krve a zraněný jedinec to má v tu chvíli spočítané... Podle experta na obávané mořské predátory Skylera Thomase je to ale čirý nesmysl. A aby to dokázal, učinil pokus »na vlastní kůži«!

Do moře plného žraloků by se dobrovolně potopil jedině blázen. Skyler to však dělá běžně. A tak nyní své hranice posunul zase dál – obklopen hejnem žraloků se řízl do zápěstí, aby dokázal, že se není čeho bát!

A skutečně – nevrhl se na něj ani jeden z nich a všichni predátoři kolem něj propluli absolutně bez zájmu! „Ano, žraloci mají opravdu výborný čich a vaši krev cítí. Stejně jako kolem sebe cítí vše ostatní, co je doopravdy zajímá. A to nejsem ani já ani vy,“ tvrdí sebejistě dobrodruh.

No, jestli celé to kouzlo nebude v tom, že kolem neplavali obávaní žraloci bílí, ale daleko méně nebezpeční žraloci černocípí, kteří vůči potápěčům obvykle projevují zvědavost, ale zřídkakdy agresi...

Na video s bláznivým potápěčem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Dobro44
27. 11. 2021 • 00:38

Tohle má být expert? Já jednou si odřel ruku o skálu, a když jsem krvavé zranění ponořil do moře, tak pak se začali dít věci. Ale já v té době byl malé dítě, asi zhruba deset let plus mínus. I když umřel někdo jiný než já, asi vím, jaké to je být zabíjen bílým žralokem. To si člověk plave, a najednou zničehonic se prudce ocitne pod vodou. Přitom ten žralok za tu nohu zatáhne na to jaké má zuby docela něžně, takže ještě žádné zranění se nekoná. Ani nechápu jak je to možné, když má tak ostré zuby. Každopádně už je velmi nepříjemné, že se člověk dusí. Hned na to žralok chytne člověka do čelistí, a začne s ním třást. U toho je možné si všimnout, jak se mu střídají oči z bílých na černé. To ještě nebolí. Pak přijde velice intenzivní bolest, ovšem krátká, a to už je člověk na dvě poloviny. Zajímavé je, že jak horní polovina bezvládně klesá ke dnu, člověk si to ještě uvědomuje. A ta ryba si ještě nedá pokoj, a ještě to docela zabolí, i když už smrt přijde brzy. Jestli tohle někdo nechce zažít, tak nedoporučuji s krvavým zraněním do moře.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.