Boj s africkým morem: Divočáky by měly zastavit ohradníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Boj s africkým morem: Divočáky by měly zastavit ohradníky!

Dělníci včera natahovali sítě podél hlavní cesty II/490.
Dělníci včera natahovali sítě podél hlavní cesty II/490. (Foto Aha! – Slávka Červená)

První elektrické ohradníky začali včera budovat na Zlínsku. V lokalitě zamořené africkým morem by měly zamezit migraci divočáků na další území a šíření infekce.

Celkem má ohradník obklíčit hlavní migrační tahy na 12 kilometrech. V ostatních částech jsou pachové ohradníky. „Kraj bude smluvně využívat každých šest dnů i drony. Tak se bude monitorovat uhynulá zvěř, aby na místě nebyla dlouho,“ řekla Helena Mráčková ze Zlínského kraje.

První ohradníky už jsou na 700 metrech podél silnice v části Zlína zvaném Vršava. „Přivede se do nich proud, na divočáky by to mělo stačit. Ale zatím máme zkušenosti s ohradníky pro skot, tyhle děláme poprvé,“ uvedl Josef Ďurec (49) z firmy, která ohrady staví.

Přečtěte si
nemocna
5. 8. 2017 • 23:42

Myslivci dlabali na svou práci a šetřili náboje což jsou také dražší a tak nechali přemnožit prasata a aby se jich zbavili když už si s tolika nevěděli rady úmyslně je nakazili at vymřou sami, bylo jim jedno jaké následky to může mít a že to ted stojí stát mnohem víc peněz než náboje a poctivá práce myslivců, Bohužel to odnesli všechny prasata v celém kraji i malá selata která umírají v bolestech křečích, měli by je živé pochytat uzavřít hlady do ohrady a hodit k nim viníka co je nakazil virem at jej roztrhají a pozná utrpení zvířat, je velké štěstí že se nenakazili domácí prasata lidí kteří je chovají v tomto kraji, myslivci pořádají hony ale spíš vyvraždí zajíce a bažanty které člověk už ani nezahlédne jak je rok dlouhý, lišku mají za škodnou a přitom je to zvíře které do našich lesů také patří!!! nejraději by měli v lese jen srnčí, jsem zvědavá co budou dělat jak se všude rozmnoží vlci budou střílet po jednom a regulovat množství nebo hromadně nakazí virem at nemají práci? a o likvidaci se postarají jiní a z jiných finančních prostředků?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.