Kdo tohle může udělat? Bak měl umřít hlady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kdo tohle může udělat? Bak měl umřít hlady!

Květen 2017 Když se Bak dostal do útulku, byl jen kost a kůže.
Květen 2017 Když se Bak dostal do útulku, byl jen kost a kůže. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Psí domov Řepnice)

Na pokraji smrti vyhladověním byl čistokrevný belgický ovčák, kterému zachránili život v útulku v Řepnici na Litoměřicku. Dávali ho tam dohromady několik měsíců.

Zhruba 5letého ovčáka, který v útulku dostal jméno Bak, odchytili strážníci začátkem května na okraji Lovosic. „Přišel k nám ve velmi zuboženém stavu. Byl podvyživený a dehydrovaný. I přes delší srst mu vystupovaly z těla všechny kosti. Ve hřbetu měl na šířku pouhých 10 centimetrů,“ popsala majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Dodala, že dát Baka zpátky do formy nebylo jednoduché.

Červenec 2017 Teď už je z Baka krásný sebevědomý pes.

„Byl tak vyhladovělý, že musel dostávat speciální krmení po menších dávkách několikrát denně. K tomu jsme přidávali různé doplňky stravy a léky, aby byl zpočátku vůbec schopen potravu v sobě udržet,“ popsala Maskulanisová. Dodala, že přibývat na váze začal až po měsíci.

Teď už je z Baka, jehož týráním se zabývá i Krajská veterinární správa, opět krásný temperamentní pes. Zesílil a získal sebevědomí. V útulku už nyní vyhlíží nového pána.

Je to dokonalý hlídač
Bak není pes pro každého. Ujmout by se ho měl zkušený chovatel, nejlépe takový, který toto plemeno už zná. Bak je skvělý hlídač, dobře mu proto bude u rodinného domu s bytelným plotem, hodil by se ale i do strážní služby k ostraze objektů.

Bak v útulku vyhlíží nového pána, je dokonalý hlídač.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.