Zastřelení lupiče byla nutná obrana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zastřelení lupiče byla nutná obrana!

Lupiči (31) se zastavilo srdce už v prodejně. Poprvé ho záchranáři ještě oživili, v nemocnici už ne.
Lupiči (31) se zastavilo srdce už v prodejně. Poprvé ho záchranáři ještě oživili, v nemocnici už ne. (Foto Aha! – Jakub Poláček, ČTK)

Majitelka obchodu (42) se zbraněmi v centru Prahy si může oddechnout. V pondělí zastřelila lupiče (†31), ale policie ji stíhat nebude.

Při dramatické loupeži lupič pobodal prodavače (43). Když to viděla majitelka obchodu, rozhodla se zaměstnance bránit. Agresora postřelila a on v nemocnici zemřel. „Z dosavadních výsledků vyšetřování i výsledků pitvy v tuto chvíli vyplývá, že poškozená postupovala v rámci nutné obrany a nedopustila se ničeho protiprávního,“ řekl policista Jan Daněk.

Přestože lupič, který měl kriminální minulost, zemřel, bude trestní řízení pokračovat. „Případ je v tuto chvíli kvalifikovaný jako loupež a pokus vraždy,“ řekl Daněk. Zraněný prodavač prodělal komplikovanou operaci a je mimo ohrožení života.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.