Kaple jako chalupa: Církevní stavba je k mání za 800 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kaple jako chalupa: Církevní stavba je k mání za 800 tisíc!

Ve věži je malý funkční zvon. Z věže je hezký výhled do okolí.
Ve věži je malý funkční zvon. Z věže je hezký výhled do okolí. (Foto pro Aha! – Vojtěch Dušek, screality.cz, hvbreal.cz, era-reality.cz, hyperinzerce.cz, hyperinzerce.cz)

Chcete kapli? Není problém, stačí mít 800 tisíc a je vaše. Téměř stoletá církevní památka stojí na návsi vesničky Vranov v malebné krajině na Českobudějovicku. 

Zájemců o kapli, která z dálky připomíná malý kostelík, určitě nebude málo. Stavba není památkově chráněná a budoucího majitele nebudou svazovat žádná omezení. Přitom je finančně dostupná. „Kaple patřila faráři Janu Thirovi, který si ji nechal postavit pro vlastní potřebu. Sloužila i veřejnosti. Současný majitel ji získal v roce 1945. Nemá ale peníze na opravu a nechce, aby chátrala,“ řekl Tomáš Pusztai z Nemovitostlevne.cz .

Kaple má i zvonici a z věže nabízí krásné výhledy do okolí. Pokud bude mít budoucí vlastník vztah k odkazu předků, může jí dát nový duchovní rozměr. „Mohl by zde být třeba výtvarný ateliér a výstavní síň v jednom,“ zamyslel se Pusztai.

Stejně tak si z ní může vybudovat opravdu netradiční chalupu či dům k trvalému bydlení. A není to jediná kuriozita. „Už jsem prodal například trafostanici v centru Bechyně. Je z ní motorkářský klub,“ dodal Pusztai.

Co všechno lze koupit?
Realitky v Česku nabízejí řadu dalších neobyčejných objektů. Je libo tvrz či vodárenskou věž?

Barokní vodárenská věž
Cena: 2 950 000 Kč
Čtyřpodlažní budova z roku 1723 je památkově chráněná a stojí v historickém centru. Je vhodná pro komerční účely, méně pro bytové, na které se zájemci často ptají.

Zámecká tvrz
Cena: 2 999 999 Kč
První písemné zprávy o původní renesanční tvrzi v Chrašticích na Příbramsku jsou už ze 14. století. Gotické sklepy, v patře zámecké obytné místnosti z 16. století, točité schodiště a užitná plocha 600 m².

Vojenský bunkr
Cena: dohodou
Na prodej jsou vojenské sklady a bunkry na Praze-západ, v oblasti Kozinec. Komplex o výměře 9698 m² byl postaven v roce 1979 sovětskými vojsky jako velitelské stanoviště generálního štábu. V objektech je kanalizace, elektřina i voda.

Secesní sokolovna
Cena: dohodou
Třípodlažní budova se dvěma byty leží přímo v centru Veselí nad Lužnicí. Rozlehlý objekt se hodí zejména na podnikání, např. jako prodejní prostory, restaurace, tržnice či ubytovna pro 100 lidí.

Plynárna
Cena: 9 800 000 Kč
Neobvyklá stavba v Hřensku, uprostřed Českého Švýcarska, připomíná filmové kulisy. Původně byla postavena jako výrobna acetylenového plynu. Objekt z roku 1905 prošel před 10 lety celkovou rekonstrukcí.



Přečtěte si
-bello-
31. 7. 2017 • 12:10

Kdyby byl majitel chytrej, udělá ze sebe střední až malou firmu a má dotace 50 mil. jen to fikne. A může se to jmenovat Čapí hnízdo 2

ivoadler
31. 7. 2017 • 11:11

Nebyla by to první kaple předělaná na rekreační účely. Všelijakých zdevastovaných staveb je v Česku neúrekom. Otázka zní: kdo do nich bude cpát peníze? Využití pro veřejnost je mizivé.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.