Změnil výpověď, ale nepomohlo to: Dalík jde do basy na 5 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Změnil výpověď, ale nepomohlo to: Dalík jde do basy na 5 let!

Marek Dalík už není tak sebevědomým mužem, jakým býval.
Marek Dalík už není tak sebevědomým mužem, jakým býval. (Foto Aha! – David Malík)

Osm měsíců seděl, ale až včera u odvolacího soudu se lobbista Marek Dalík (42) rozhodl změnit výpověď. Půl miliardy za pokračování obchodu s obrněnci Pandur prý nežádal po firmě Steyr on, ale slovenský lobbista Miroslav Výboh. Nepomohlo mu to, soud ještě přitvrdil. 

Pražský vrchní soud, který po verdiktu Nejvyššího soudu musel Dalíkův případ znovu projednat, se lobbista snažil přesvědčit o své nevině. „Nejprve bych chtěl říct, že jsem u výpovědí nepovídal úplně všechno. Nechtěl jsem lhát nebo zatajovat pravdu, ale věděl jsem, že ostatní svědci by nepotvrdili, co já řeknu kvůli obavám o beztrestnost a kariéry,“ tvrdil soudu.

O půl miliardy si prý neřekl on, ale právě Výboh. „Část té sumy by byla provize, nebyl to úplatek pro nikoho,“ tvrdil. Soudce mu ale neuvěřil a ještě o rok mu původní trest zpřísnil. Dalík je tak pravomocně odsouzen na pět let za mříže a zaplatit musí 4 miliony, jinak bude sedět ještě o dva roky déle.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.