Přepadení prodejny zbraní: Bodnul prodavače, majitelka ho odpráskla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přepadení prodejny zbraní: Bodnul prodavače, majitelka ho odpráskla!

Opletalova ulice byla kvůli přepadení částečně uzavřena.
Opletalova ulice byla kvůli přepadení částečně uzavřena. (Foto Aha! – Jakub Poláček, ČTK)

Lupič (31) přepadnul prodejnu zbraní v centru Prahy a bodl prodavače (43) do krku. Vzápětí byl postřelen zřejmě majitelkou obchodu, která se snažila zachránit kolegu. Drama se odehrálo v Opletalově ulici pouhých 50 metrů od Václavského náměstí.

Lupič vstoupil do prodejny včera v 11 hodin a zaútočil na prodavače nožem. Policie však příliš informací nechce říkat. „Dostali jsme informace o přepadení. Na místě byli zraněni dva muži, kteří skončili v nemocnici. Jak přesně k přepadení došlo, nebudeme zveřejňovat, aby to nenarušilo vyšetřování,“ řekl policista Jan Daněk.

Kriminalisté v kuklách po příjezdu uzavřeli nejbližší okolí obchodu. Záchranáři pak z budovy, kde sídlí také pojišťovna a půjčovna aut, vynesli zraněného muže, který byl napojen na přístroje monitorující činnost orgánů. Pravděpodobně šlo o lupiče. Později byl na nosítkách vyvezen i další muž se zpevňujícím límcem na krku.

VIDEO 1

 

„Oba jsme předali na anesteziologicko-resuscitační oddělení. Jednoho do vojenské, druhého do vinohradké nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Jana Poštová. Podle ní u postřeleného muže nastala na krátkou dobu srdeční zástava, záchranáři ho během chvíle oživili. Večer ovšem lapka svým zraněním dle policie ve špitále podlehl.

Kriminalisté byli na místě více než tři hodiny a zajišťovali stopy. Část Opletalovy ulice byla po celou dobu uzavřena jak pro dopravu, tak i pro pěší.

VIDEO 2



Přečtěte si
ppadys13
25. 7. 2017 • 16:05

Naprosto v pořádku,tak by měl dopadnout každý zloděj,byť jen rohlíku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.